17:44 23.04.2020

Суд зобов'язав СБУ розпочати розслідування можливої держзради Єрмаком та Кучмою - В’ятрович

3 хв читати
Суд зобов'язав СБУ розпочати розслідування можливої держзради Єрмаком та Кучмою - В’ятрович

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України протягом 24 годин внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості народного депутата Володимира В’ятровича (фракція "Європейська солідарність") про можливе кримінальне правопорушення глави Офісу президента Андрія Єрмака та представника України в Тристоронній контактній групі в Мінську, другого президента України Леоніда Кучми.

"Сьогодні суд розглядав мою скаргу про бездіяльність СБУ... і ухвалив таке рішення - зобов'язав СБУ внести мою інформацію до Єдиного державного реєстру і розпочати розслідування за фактом можливої державної зради (з боку Єрмака та Кучми - ІФ)", - розповів В’ятрович агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Народний депутат нагадав, що 13 березня 2020 року звернувся до СБУ із заявою "щодо можливого скоєння злочину, який може бути кваліфікований як державна зрада, Єрмаком та Кучмою під час підписання ними документів у рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську".

За словами В’ятровича, у своїй відповіді слідчий СБУ написав, що "вони не вбачають у цьому злочину", хоча мали зареєструвати заяву в Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань.

Народний депутат також повідомив, що в понеділок відбудеться ще одне судове засідання, на якому розглянуть його скаргу на бездіяльність Державного бюро розслідувань.

"Аналогічний судовий процес у мене буде в понеділок проти Державного бюро розслідувань, яке дало абсолютно аналогічну відповідь, написану немов під копірку, і я також буду оскаржувати бездіяльність ДБР. Суддя буде той самий, тож розраховую приблизно на таке саме рішення", - сказав В’ятрович.

У СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" зазначили, що виконають рішення суду, за яким зобов'язані зареєструвати провадження за фактом можливої держзради Єрмака та Кучми під час переговорів у Мінську.

"У цьому випадку, як і завжди, СБУ діятиме виключно в рамках закону", – сказали в прес-центрі спецслужби.

Як повідомлялося, 11 березня 2020 року на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську, на якому були керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак, сторони досягли домовленостей з питань обміну утримуваними особами, розведення сил і засобів, одночасного відкриття КПВВ у населених пунктах Золоте і Щастя, заснування Консультативної ради.

Як повідомляє Офіс президента України на своїй сторінці у Facebook, сторони домовилися представити в ТКГ перелік осіб, що підлягають взаємному звільненню, "маючи на увазі необхідність завершення зазначених звільнень у найкоротші терміни".

Також у ТКГ мають бути представлені остаточно узгоджені списки осіб, що підлягають процедурі взаємного звільнення, включно з підсумками верифікації, проведеної Міжнародним комітетом Червоного Хреста, з безумовним і безперешкодним доступом представників МКЧХ до певних осіб на територіях України та ОРДЛО.

У повідомленні також зазначено, що ТКГ вирішила заснувати Консультативну раду у складі політичної підгрупи ТКГ, і це рішення буде підписано після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччині про виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в "нормандському форматі" 9 грудня 2019 року в Парижі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА