19:06 23.04.2020

У лікарнях Києва наразі перебувають 209 дорослих і п'ятеро дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 - КМДА

2 хв читати
У лікарнях Києва наразі перебувають 209 дорослих і п'ятеро дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 - КМДА

У лікарнях Києва наразі перебувають 209 дорослих і п'ятеро дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19, ще 43 дорослих та п'ятеро дітей - із підозрою на захворювання, повідомила директор Департаменту охорони здоров'я столиці Валентина Гінзбург.

Як повідомляє в четвер увечері прес-служба Київської міської державної адміністрації, директор департаменту розповіла, що в тяжкому стані перебувають 29 пацієнтів, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

"Із запаленням легень наразі в лікарнях міста перебуває 434 хворих. Лише за минулу добу з діагнозом "Пневмонія" було госпіталізовано 40 киян. Нагадаю, що завдяки тому, що в столиці таких пацієнтів обов’язково тестують на COVID-19, значно підвищився рівень вчасної діагностики коронавірусної інфекції, а відповідно – надання адекватної медичної допомоги цій категорії хворих", - зазначила Гінзбург.

Керівниця медичної галузі столиці також повідомила, що станом на 22 квітня захворювання на COVID-19 зафіксовано у 104 медичних працівників.

"74 з них (7% від усіх захворілих киян) заразилися, виконуючи професійні обов’язки, 30 – у побуті. Стан 16 наших колег, на жаль, потребує стаціонарного лікування", - зазначила вона.

Гінзбург звернулася до тих киян, які одужали від коронавврусної інфекції, закликавши їх дотримуватися самоізоляції до підтвердження вірусологічного одужання.

"Для того щоб діагноз COVID-19 був остаточно знятий, необхідно отримати два негативних результати ПЛР-тестування проведеного з певним інтервалом за направленням лікаря. А до цього – продовжуйте максимально обмежувати контакти з оточуючими, щоб не наражати своїх близьких на небезпеку", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА