06:58 24.04.2020

Стратегічні сили США переведені на режим надзвичайного стану через коронавірус

2 хв читати
Стратегічні сили США переведені на режим надзвичайного стану через коронавірус

Американські офіцери, службовці на командних пунктах міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) "Мінітмен-3", у зв'язку з пандемією коронавірусу переведені на надзвичайний стан, випливає з даних ВВС США.

За їхніми відомостями, військовослужбовці ВПС США, які обслуговують пускові установки МБР, розділені на команди "синіх" і "срібних", повністю ізольовані один від одного. Замість звичайної зміни тривалості в три-чотири години, тепер кожна з команд чергує на КП протягом 14 годин, щоб знизити ймовірність поширення коронавірусу.

Командування Стратегічних сил США передбачає, що в умовах надзвичайного стану службу в такому режимі доведеться продовжувати протягом року або більше. При цьому не виключається, що до 25% особового складу буде заражено COVID-19.

Начальник штабу ВПС США генерал Девід Голдфайн повідомив, що в американських стратегічних силах стримування поки не виявлено жодного випадку захворювання коронавірусом. За його словами, тепер усі запобіжні заходи працюють. "Ще не було жодних позитивних тестів серед цих команд, які обслуговують ядерні ракети", - сказав він.

При цьому він зазначив, що відновлення нормальної діяльності ВПС США можливо буде після отримання вакцини від коронавірусу.

"Всі прогнози говорять про те, що вакцини не буде ще більше року. Це означає, що ми повинні поліпшити нашу здатність виживати, діяти і виконувати завдання, які потрібні країні, і ми повинні виконати ті місії, які ми уповільнили, щоб ми могли повернутися до якогось стану нової нормальності в ненормальному світі", - сказав він.

Сьогодні Сполучені Штати мають 400 міжконтинентальні ракети "Мінітмен-3", кожна з яких здатна нести до трьох ядерних боєголовок. Ці МБР здійснюють бойове чергування в шахтних пускових установках у позиційних районах поблизу авіабаз Малстром у штаті Монтана в складі 341-го ракетного крила, Воррен в штаті Вайомінг в складі 90-го ракетного крила і Майнот у штаті Північна Дакота в складі 91-го ракетного крила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА