07:20 24.04.2020

В Естонію прибув із Франції перший ешелон з особовим складом і спорядженням для місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії

2 хв читати
В Естонію прибув із Франції перший ешелон з особовим складом і спорядженням для місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії

В Естонію в четвер прибув з Франції перший ешелон з особовим складом і спорядженням для місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії.

Ешелон прибув у порт Палдіскі і після завершення розвантаження техніка та особовий склад відправляться на авіабазу Емарі, повідомив портал телерадіомовлення ERR.

"Потягом доставили 45 контейнерів різного спорядження і чотири транспортні одиниці - три паливно-заправних машини і одну пожежну машину", - сказав начальник логістики і транспортного обслуговування Сил оборони Естонії майор Лаурі Ківілоо.

За його словами, "в умовах надзвичайного стану існує низка обмежень на переміщення вантажів. Але оскільки на роботу залізничного транспорту вкрай складно вплинути, то він зазнав менше змін. Саме тому французи прийняли рішення доставити спорядження залізницею".

Частина особового складу французьких військ прибула в середу військовим літаком і зійшла на землю в масках.

"Криза вплинула на нашу роботу. Ми були 15 днів на карантині, перш ніж прилетіли в Естонію. Це було необхідно, щоб переконатися, що ми не привезли з собою хворих коронавірусом", - повідомив підполковник Матьє Куртабон (Mathieu Courtaban), командир французького військового контингенту.

Основна частина контингенту, що складається з 200 людей, прибуде до Естонії наступного тижня і змінить на авіабазі Емарі своїх польських колег 1 травня.

Розташована в Емарі поблизу Таллінна авіабаза з весни 2014 року здійснює за допомогою союзників в НАТО охорону повітряного простору країн Балтії, які не мають своєї винищувальної авіації. Крім того, тут регулярно проводяться навчання ВПС Північноатлантичного альянсу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА