09:23 24.04.2020

Коронавірус більш пристосований до холоду і сухості, ніж до тепла - вчені

2 хв читати
Коронавірус більш пристосований до холоду і сухості, ніж до тепла - вчені

Американські вчені встановили, що коронавірус COVID-19 менш стійкий у теплому і вологому кліматі, ніж у сухому і холодному, заявив президент США Дональд Трамп під час прес-конференції в Білому домі.

"З кожним днем ми все більше дізнаємося про цього супротивника. Вчені з нашого міністерства внутрішньої безпеки представили доповідь, в якій ідеться про те, як вірус поводиться за різних температур, клімату, поверхонь", - заявив він.

"Дослідження показали, що вірус краще виживає в холодному і сухому середовищі й гірше - в теплому і вологому", - сказав Трамп.

Так, згідно з інформацією вченого з МВБ Білла Браянта, період напіврозпаду вірусу в краплі слини на поверхні за температури 21-23 градуси за Цельсієм, вологості 20% і за відсутності сонця становить 18 годин, а в тих самих умовах, але за вологості 80% - 6 годин. За температури 35 градусів за Цельсієм і вологості 80% він прискориться до 1 години, а за температури 21-23 градуси, вологості 80% і в літню пору - до 2 хвилин.

Якщо ж говорити про ситуацію, коли він перебуває в повітрі на частинках аерозолю, то за температури 21-23 градуси, вологості 20% і без сонця період напіврозпаду становитиме приблизно 60 хвилин, а з тими самими умовами, але в сонячну погоду влітку - приблизно 1,5 хвилини.

Віце-президент США Майк Пенс зазначив, що результати таких досліджень дадуть змогу владі штатів грамотніше планувати поетапне повернення до нормального життя після скасування обмежувальних заходів для боротьби проти коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на Броварському проспекті в ДТП загинула дитина, вагітна жінка і чоловік у важкому стані в лікарні - прокуратура

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 19, із них четверо у важкому стані - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок ракетної атаки в Одесі збільшилася до п'яти осіб, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

Російські війська скинули на Куп'янськ-Вузловий авіабомби, постраждала пенсіонерка - прокуратура

На Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули три людини, двоє поранені - голова ОВА

Після атаки на Одесу вже відомо про трьох постраждалих - мер

У Харкові вже двоє загиблих, ще 13 осіб поранено - мер

За уточненими даними, у Харкові одна людина загинула після авіаударів - Терехов

В ОДЕСІ ЩЕ ОДИН ВИБУХ - МЕР

Окупанти вдарили по Харкову КАБами, відомо про п'ятьох постраждалих - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА