14:39 24.04.2020

ВР не скасувала своє рішення про ухвалення змін до закону про місцеве самоврядування

2 хв читати
ВР не скасувала своє рішення про ухвалення змін до закону про місцеве самоврядування

Верховна Рада не підтримала проект постанови про скасування рішення парламенту про прийняття в другому читанні та в цілому законопроекту про зміни до закону "Про місцеве самоврядування в Україні".

За відповідний проект постанови №2653-П проголосували 43 народних депутати за необхідних 226.

Автор проекту постанови позафракційний народний депутат Антон Поляков обґрунтовує свою вимогу порушенням регламенту ВР і Конституції України під час розгляду та ухвалення законопроекту.

Згідно з наявною процедурою голова Верховної Ради не може підписати ухвалений законопроект, якщо в парламенті зареєстрований хоча б один проект постанови про скасування результатів голосування за законопроект.

Як повідомлялося, ВР прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №2653 про внесення змін до закону України "Про місцеве самоврядування" 16 квітня.

Згідно з ухваленими змінами до закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" вводиться поняття адміністративного центру територіальної громади та території територіальної громади.

Законопроект пропонує до ухвалення закону про адміністративно-територіальний устрій України уповноважити Кабінет Міністрів України визначати адміністративні центри і території територіальних громад та подавати до Верховної Ради проекти законодавчих актів щодо утворення та ліквідації районів.

Рішення Кабінету Міністрів України про визначення адміністративних центрів територіальних громад і затвердження територій територіальних громад подається до Центральної виборчої комісії для ухвалення нею рішення щодо призначення перших місцевих виборів депутатів сільських, селищних, міських рад і сільських, селищних, міських голів відповідних територіальних громад.

Окрім цього, законопроект визначає, що у 2020 році перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів територіальних громад, території яких затверджені Кабінетом Міністрів України на підставі цього закону, проводяться одночасно з черговими місцевими виборами 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА