17:06 24.04.2020

В Україні розпочато виробництво ПЛР-тестів, перша партія у 200 тис. вже відправляється в регіони - заступник голови ОП

2 хв читати
В Україні розпочато виробництво ПЛР-тестів, перша партія у 200 тис. вже відправляється в регіони - заступник голови ОП

В Україні розпочалося виробництво вітчизняних ПЛР-тестів, і перша партія обсягом 200 тис. одиниць відправляється в регіони, повідомив секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Як ми і обіцяли декілька тижнів тому, в Україні розпочалося виробництво ПЛР-тестів. Сьогодні ми отримали першу партію - це 200 тис. тестів. Вони на вихідних роз'їдуться областями, спеціальними лабораторіями, які проводять ПЛР-тестування", - наводить його слова прес-служба Офісу президента.

За словами Тимошенка, наступного тижня очікується ще майже 400 тис. таких тестів. Виробництво українських ПЛР-тестів триває, і вони також розподілятимуться між закладами.

"Я вважаю, що це дуже добрий крок, коли Україна отримала вітчизняні ПЛР-тести. Не закуповує їх у Китаї чи Кореї, а проводитиме діагностику саме українськими ПЛР-тестами", - зазначив заступник голови ОП.

Тимошенко повідомив, що днями до України з Китаю прибула велика партія засобів захисту для лікарів, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Збройних сил. Це понад 360 тис. респіраторів, понад 100 тис. костюмів біозахисту, а також 800 тис. реагентів для проведення ПЛР-тестів.

"Це дуже великий вантаж. Він був на складі в Україні, розподілявся між областями, і вже цими днями - вчора й сьогодні - він роз’їжджається країною, і всі наші медики, насамперед у лікарнях, які займаються боротьбою з COVID-19, в опорних лікарнях, отримають ці засоби захисту", - зазначив він.

За оцінками Тимошенка, цих засобів вистачить на найближчі 3-4 тижні. "Але закупівлі не закінчуються, і цими вихідними ми отримаємо ще одну партію", - зазначив він.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я закуповує засоби індивідуального захисту. "Тобто наші лікарі вже зараз забезпечені засобами індивідуального захисту, і я гадаю, що ця ситуація ставатиме ще кращою", - переконаний заступник голови ОП.

Тимошенко наголосив, що штаб з протидії коронавірусу, МОЗ та інші структури проводять велику роботу, щоб лікарі якнайшвидше отримали всі засоби в своїх областях та лікарнях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА