18:29 24.04.2020

Єрмак вітає створення у ВР тимчасової слідчої комісії для перевірки інформації Уманського про корупцію на митниці та в податковій

2 хв читати
Єрмак вітає створення у ВР тимчасової слідчої комісії для перевірки інформації Уманського про корупцію на митниці та в податковій

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтримує рішення Верховної Ради створити тимчасову слідчу комісію для перевірки інформації екс-міністра фінансів, радника глави ОП Ігоря Уманського про масштабну корупцію в податковому та митному відомствах України.

"До складу комісії увійшли представники усіх фракцій та груп. Тепер вони мають детально вивчити всі матеріали, які є з цієї тематики. І, можливо, залучити додаткову інформацію та свідчення інших осіб", - написав він на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Єрмак зазначив, що це питання до порядку денного позачергової сесії парламенту запропонував внести президент Володимир Зеленський. "Це один з практичних принципів реалізації незмінної позиції президента Володимира Зеленського: боротьба з корупцією є пріоритетом нашої державної політики", - зазначив він.

Єрмак також наголосив, що у такий спосіб відроджується публічний парламентський контроль виконавчої влади в його фундаментальному сенсі.

"Ця функція парламентів усіх країн світу є такою ж важливою, як і законотворча. І багато років це завдання Верховна Рада виконувала дуже слабо. Саме для цього минулого року було ухвалено нові зміни до закону про тимчасові слідчі комісії. По суті, можна сказати, що мав місце перезапуск цього найважливішого закону. Показово, що за нього проголосувала конституційна більшість - 337 голосів. Тепер потрібно перевірити якість закону на практиці", - вважає він.

Єрмак зазначив, що це рішення демонструє співпрацю фракції "Слуга народу" з іншими фракціями та групами Верховної Ради. "Владі та опозиції однаково важливо винищувати корупцію. Нещодавно я вже пояснював у своїй статті, наскільки важливо України в такий складний момент мати ефективний парламент та об'єднувати зусилля всіх політичних сил та усіх органів влади", - пояснив він.

Єрмак повідомив, що актуальну інформацію щодо ситуації на митниці та в податковій збиратиме також міжвідомча група з представників правоохоронних органів, а узагальнювати та напрацьовувати пакет пропозицій буде група аналітиків.

"З іншого боку, зрозуміло, що парламентська тимчасова слідча комісія, у свою чергу, буде паралельно збирати й оцінювати матеріали з цього питання та робитиме відповідні висновки. У будь-якому разі головне завдання для всіх нас - прибрати корупційні впливи у двох ключових фінансових інституціях - митниці та податковій", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА