21:04 24.04.2020

Кабмін виділив кошти на погашення боргу НСТУ перед EuroNews

2 хв читати
Кабмін виділив кошти на погашення боргу НСТУ перед EuroNews

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо виділення коштів на погашення боргу Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) перед EuroNews, що дасть змогу розблокувати її рахунки, повідомив народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Кабмін вніс зміни до своєї постанови, що дасть змогу Національній суспільній телерадіокомпанії сплатити борг перед EuroNews у розмірі EUR10,6 млн. Через цей борг нині рахунки НСТУ заарештовані", - написав Гончаренко у своєму Telegram-каналі за підсумками засідання уряду в п'ятницю, 24 квітня.

Як повідомлялося, вранці 28 лютого прес-служба Суспільного мовника повідомила, що постановами Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 18 і 20 лютого було накладено арешт на кошти, наявні на рахунках "UA "Суспільне", що вже призвело до блокування підготовки низки проектів і незабаром призведе до повного зупинення діяльності ТРК.

"Наразі арешт рахунків уже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України в Євробаченні-2020, зупинив запуск нових проектів "Суспільного", зокрема запуск нової Суспільної студії в ефірі телеканалу "UA: Перший". Найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблоковано можливість здійснювати необхідні витрати для роботи національних телеканалів мовника ("UA: Перший", "UA: Культура"), всіх регіональних каналів "Суспільного", діджитал-платформ і трьох каналів радіо ("UA: Українське радіо", "UA: Радіо Промінь" і "UA: Радіо Культура")", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті мовника.

Згідно з інформацією, 18 лютого поточного року Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення з "Суспільного" боргу сумою 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів і 73 тис. 80 грн судового збору на користь акціонерного товариства "Євроньюз".

Заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук заявляла, що якщо знайти кошти і погасити борг, то до Кабміну повернулися б EUR15 млн гарантійних коштів уряду, які EuroNews заблокував три роки тому у Швейцарії, а інакше НСТУ припинить своє існування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА