21:07 24.04.2020

Кабмін представив 5 етапів виходу з карантину і план зняття обмежень - Шмигаль

2 хв читати
Кабмін представив 5 етапів виходу з карантину і план зняття обмежень - Шмигаль

Кабінет міністрів представив п'ять етапів виходу з карантину та план зняття введених раніше обмежень у рамках заходів з протидії поширення коронавірусної хвороби Covid-19, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд має чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартова точка реалізації цього плану може наступити 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворювання", - написав Шмигаль в своєму Телеграм- каналі у п'ятницю ввечері.

Прем'єр зазначив, що урядова дорожня карта виходу з карантину дозволить зберегти життя українців і одночасно поступово відновити економічну стабільність в державі.

Перший етап виходу з карантину, введеного для запобігання поширенню коронавірусній хворобі Covid-19, передбачає контроль над поширенням захворюваності, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, згідно інфографіці, яку опублікував у соціальних мережах прем'єр, якщо протягом 10 днів поспіль співвідношення виявлених випадків серед усіх протестованих не змінюється або щоденне відхилення утримується на рівні 5%, у такому випадку уряд відкриє парки і зони відпочинку, частину об'єктів індустрії краси, дозволить тренування командних видів спорту.

Також у такому випадку будуть дозволені оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, робота кав'ярень на винос, робота автомийок, веломагазинів, пунктів велопрокату, дозволить роботу нотаріусів, адвокатів та аудиторів.

Другий етап виходу з карантину, введеного для запобігання поширенню коронавірусної хвороби Covid-19, передбачає зменшення випадків інфікування і розвантаження медичної системи, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно інфографіці, яку опублікував у соціальних мережах прем'єр, якщо протягом 10 днів поспіль відсоток виявлених випадків серед всіх протестованих буде щодня зменшуватися, уряд дозволить побутове обслуговування населення, відновить навчання у випускних класах і підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання.

Також передбачається відкриття закладів громадського харчування на винос, кінотеатрів під відкритим небом, спортивних залів і фітнес-центрів, готелів, відновляться спортивні змагання за участю не більше 50 глядачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА