07:43 25.04.2020

Верланов вважає, що його звільнення з Державної податкової є політичним і необ'єктивним, через заяви Уманського звернувся до Офісу генпрокурора

2 хв читати
Верланов вважає, що його звільнення з Державної податкової є політичним і необ'єктивним, через заяви Уманського звернувся до Офісу генпрокурора

Звільнений глава Державної податкової служби Сергій Верланов вважає рішення Кабміну про звільнення глав податкової та митної служб України від 24 квітня політичним і таким, що не ґрунтується на оцінці показників ефективності його роботи.

"Після зустрічі (керівництва країни - ІФ) 13-14 лютого з бізнесом у цій країні дещо змінився курс, і дискурс в фінансово-економічному блоці. Була змінена команда в Міністерстві фінансів, неодноразово. Я вважаю, що це (звільнення - ІФ) є , перш за все, зміною курсу. Ці рішення досить політичні, під ними немає жодних підстав для ефективності (роботи - ІФ) ", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю.

Верланов зазначив що Держподаткова служба в 2019 році вперше за вісім років виконала план. За його словами, за перші шість місяців 2019 року було недовиконання, але в другій половині 2019 року і за чотири місяці 2020 року було виконано і перевиконано план. "Виконується вперше за чотири роки план щодо акцизів зі спирту, з лікеро-горілчаним виробів. Я думаю, що це все не подобається нашим опонентам", - зазначив він.

Верланов наголосив, що за останні два місяці в Мінфіні не було проведено жодної наради з ліквідності. "Тобто, ми не розуміли, куди рухається держава. Друге - фактично не акцентується увага на реформах Державної податкової і митної служб у відповідності з нашими міжнародними зобов'язаннями. Ми говоримо про Меморандум з МВФ, з ЄС, - там є великі розділи з Державної податкової служби", - підкреслив він.

Екс-глава Держподаткової також зазначив, що в озвученій інформації про корупцію в податковій і митниці радником глави Офісу президента Ігорем Уманським, котрий недовго пробув у березні міністром фінансів, "немає жодних фактів".

"Це якісь роздруківки А4, які фактично говорять, що хтось щось кудись не доплачує. Я абсолютно переконаний, що ми на тимчасовій слідчій комісії парламенту в наступні шість місяців розкладемо це на атоми", - сказав він.

Верланов переконаний, що доведе відсутність будь-яких схем при роботі в Держподатковій його команди.

"Я б також хотів сказати, що вчора (23 квітня - ІФ) мною було подано заяву в Офіс генпрокурора за заявами Ігоря Уманського щодо неправдивого повідомлення про злочин", - повідомив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА