08:36 25.04.2020

Уряд Бельгії озвучив план виходу з режиму ізоляції

2 хв читати
Уряд Бельгії озвучив план виходу з режиму ізоляції

Бельгія з 4 травня приступає до поетапного скасування заходів ізоляції, прийнятих через пандемію COVID-19, заявила прем'єр-міністр Бельгії Софі Вільмес після засідання Національної ради безпеки в п'ятницю ввечері.

"Вірус, як і раніше активно присутній і залишається небезпечним для населення. Заходи безпеки повинні підтримуватися в період виходу з режиму ізоляції", - підкреслила глава федерального уряду, відкриваючи прес-конференцію в Брюсселі.

Вона зазначила, що це безпрецедентна операція в історії країни, яка повністю залежить від розвитку епідеміологічної ситуації і будується на гіпотезах і прогнозах, тому плановані дати не можна вважати остаточними. У разі ускладнення ситуації можливий зворотний хід для заходів пом'якшення.

Вільмес пояснила вимоги на період поступової відмови від обмежень і фази цієї операції.

На всьому її продовженні зберігаються обмеження контактів між людьми при дотриманні соціального дистанціювання. Повинні суворо дотримуватися правил особистої гігієни. У разі появи симптомів, необхідно залишатися вдома і викликати лікаря. Рекомендовано носіння гігієнічних масок навіть при тому, що вони вважаються недостатнім захистом. Маски будуть обов'язковими для всіх осіб старше 12 років у громадському транспорті, починаючи з 4 травня.

Уряд гарантує для кожного громадянина безкоштовне отримання двох фільтрів для масок. В інтернеті розмістять інструкції з виготовлення масок, які повинні прасуватися після кожного використання.

Прем'єр-міністр надала також поетапний план виходу з обмежень із трьох фаз.

Перша фаза починається 4 травня і складатиметься з двох етапів.

Перший має на увазі дистанційну роботу там, де це можливо. Ресторани і кафе залишаються закритими. Вирішено відкрити 29 квітня магазини, що торгують тканинами, з огляду на потребу матеріалу для виготовлення масок.

Другий етап передбачається розпочати 11 травня. Очікується, що відкриються всі види магазинів "без дискримінації за розміром площі або профілем торгівлі". Ресторани і кафе як і раніше будуть зачинені.

Друга фаза передбачає з 18 травня відкриття музеїв, дозвіл на компанії приватного характеру за місцем проживання, активність на свіжому повітрі, зокрема заняття спортом більше двох осіб разом при дотриманні "відстані безпеки" між ними. Поступово почнуть відновлюватися заняття в навчальних закладах. Це не торкнеться відразу всіх учнів. Зможуть відкритися перукарні.

Третя фаза почнеться не раніше 8 червня. Вона, за словами Вільмес, передбачає "потенційне поступове відкриття ресторанів". Відкриття кафе і барів відбудеться пізніше. Також має ще бути уточнено час відновлення роботи кінотеатрів.

Питання поїздок за кордон ще належить вивчити. Рішення з організації літніх таборів для молоді приймуть у кінці травня.

Масові заходи, такі як різного роду фестивалі, залишаться повністю забороненими до 31 серпня. Що стосується подій малого масштабу, в кожному конкретному випадку федеральна влада розглядатиме ситуацію разом із місцевою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА