11:21 25.04.2020

У Львівській області розкрили схему присвоєння авіаційних запчастин у двох військових частинах - ДБР

1 хв читати
У Львівській області розкрили схему присвоєння авіаційних запчастин у двох військових частинах - ДБР

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Львові спільно з оперативниками військової контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) розкрили схему привласнення військового майна військовослужбовцями двох військових частин у Львівській області.

"За попередньою інформацією, військовослужбовці, відповідальні за облік та зберігання гелікоптерів (Мі-8 та МІ-24), які перебувають на балансі Збройних сил України, спільно з цивільним особами налагодили механізм фіктивного списання, а також збуту комерційним структурам дороговартісних авіаційних деталей та іншого військового майна", - повідомляє прес-служба ДБР.

За час своєї діяльності зловмисники незаконно привласнили військове майно на суму понад 30 тис.доларів (понад 800 тис. грн за курсом Національного банку України).

Наразі тривають слідчі заходи. Проводяться обшуки на складах військових частин, службових кабінетах та за адресами проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучено гроші, а також вкрадені раніше авіаційні запчастини.

Вирішується питання про повідомлення про підозру. Фігурантам справи інкримінується ч.3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки або іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У разі доведення провини військовослужбовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА