12:54 25.04.2020

Поліція повідомила про викриття в Дніпропетровській області посадових осіб міськради. Філатов заявив про підтримку мера міста Покров

2 хв читати
Поліція повідомила про викриття в Дніпропетровській області посадових осіб міськради. Філатов заявив про підтримку мера міста Покров

Поліція повідомила про викриття в Дніпропетровській області посадових осіб міськради в розкраданні понад 1 млн грн бюджетних коштів.

У свою чергу мер Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук виступив на підтримку мера міста Покров Олександра Шаповала.

Як повідомляється на сайті Нацполіції, кошти виділялися на проведення капітального ремонту покрівель житлових будинків та ремонт навчальних закладів міста. 24 квітня міському голові, керівнику та співробітнику управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету міськради, а також двом цивільним особам повідомлено про підозру.

При цьому в повідомленні не зазначається місто в Дніпропетровській області, де виявлено розкрадання.

"Встановлено, що підконтрольні комерційні структури укладали договори на проведення капітального ремонту покрівель житлових будинків та ремонт навчальних закладів міста. Надалі посадові особи затверджували своїм підписом документи, до яких заздалегідь вносили недостовірні відомості щодо обсягів та якості виконаних робіт. Ці документи були підставою для перерахування коштів на рахунки комерційних структур. Легалізували отримані кошти через товариства з ознаками фіктивності", - повідомили правоохоронці

За даними поліції, внаслідок протиправної діяльності завдано збитків на суму понад 1,3 млн грн.

"Крім того, було встановлено факти отримання посадовими особами міської ради "відкатів" за перерахування бюджетних коштів за виконані роботи".

"Проводиться понад 30 санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних, у їхніх транспортних засобах та в інших осіб, задіяних у злочинній схемі", - повідомили правоохоронці.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У свою чергу мер Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу написав, що 24 квітня правоохоронці "кинули за грати мера міста Покров Олександра Шаповала і його підлеглих".

"Нібито ті створили "злочинну групу". Але не врахували тієї обставини, що вже кілька років місто Покров Дніпропетровської області посідає перше місце у країні в рейтингу прозорості влади: від держзакупівель до впровадження електронних реєстрів", - зазначив Філатов.

Мер Дніпра впевнений, що Олександр Шаповал має бездоганну репутацію як серед мерів міст, так і антикорупційних організацій.

"Найближчим часом, я, як мер обласного центру і член правління АМУ, зроблю з цього приводу офіційну заяву до керівництва держави", - написав Філатов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА