14:41 25.04.2020

Погода сприятиме розсіюванню шкідливих домішок у повітрі в Київській та Житомирській областях - заступник директора Укргідрометцентру

2 хв читати
Погода сприятиме розсіюванню шкідливих домішок у повітрі в Київській та Житомирській областях - заступник директора Укргідрометцентру

Погода 25 і 26 квітня сприятиме розсіюванню шкідливих домішок у повітрі в північній частині Житомирської області і в зоні відчуження, повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

"Вітер південно-західний, слабкий, 1-4 м/с, температура повітря 11-15 градусів тепла, прозорість атмосфери (метеорологічна дальність видимості), за даними метеостанцій "Чорнобиль", "Овруч" і "Коростень", становить від 10 до 20 км. Переміщення продуктів залишків горіння відбувається у східному напрямку. Зокрема, від зони ЧАЕС в західні області Чернігівської області, а з північних районів Житомирської області - в напрямку північних районів Київської області зі швидкістю до 15-20 км/год", - сказав він на онлайн-брифінгу в суботу, коментуючи поточну метеорологічну обстановку.

Він зазначив, що хімічне забруднення повітря в Києві перебуває в межах, допустимих для цього періоду весни.

"Перевищення гранично допустимих концентрацій відзначається щодо діоксиду азоту, незначне перевищення відзначається за діоксидом сірки і формальдегіду. Це стосується місць скупчення автотранспорту, зокрема, через ремонт доріг", - пояснив Прокопенко.

Радіоактивне забруднення в Київській та Житомирській областях також залишається в межах природного фону.

Також Прокопенко повідомив, що до кінця дня 25 квітня в Київській та Житомирській областях очікується хмарність з проясненнями, місцями короткочасні дощі, Можлива гроза. Вночі 26 квітня також очікується короткочасний дощ. Вдень без опадів, як і 27 і 28 квітня.

"Загалом характер погоди 25 і 26 квітня сприятиме розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі повітря", - підсумував Прокопенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА