15:18 25.04.2020

У "Євросолідарності" вважають провокацією пропозицію Росії доставити гуманітарну допомогу в Києво-Печерську Лавру

2 хв читати
У "Євросолідарності" вважають провокацією пропозицію Росії доставити гуманітарну допомогу в Києво-Печерську Лавру

Пропозиція Росії доставити "гуманітарний конвой" в Києво-Печерську Лавру є провокацією, заявила народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Ірина Фріз.

"Росія хоче доставити "гумконвой" Києво-Печерській Лаврі через захворювання попів московського патріархату на короновірус. Підключили до акції навіть публічних осіб, російських артистів та інших прибічників режиму Путіна. Все це для того, щоб інформаційно "натягнути на вовка шкіру вівці", - переконана Фріз, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

Фріз вважає, що саме Росія стоїть за тим, що українська православна церква Московського патріархату закликала вірян не боятися і йти в храми на Великдень.

"Фото із Святогірської та Почаївської лаври в пасхальні дні є доказом того, що порушувались не лише карантині заходи, а й того, що в такий спосіб Кремлем через московську церкву в Україні проводилась спецоперація на наших теренах", - наголосила Фріз.

Вона також наводить імовірний план такої операції спецслужб Кремля.

"Перший крок. Створення в лаврах – Києво-Печерській, Святогірській, Почаівській – спалахів захворювання Covid-19. Другий. Збір "гумдопомоги" та вимога РФ до України – прийняти її. Цей вантаж доставлять під військовою охороною та в супроводі представників розвідки, як це було, наприклад, в Італії", - заявила Фріз.

"Третій. Взяття де-факто цих територій під абсолютний контроль з метою проведення акцій з дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті, створення картинки для ЗМІ, дискредитація України тощо", - припускає нардеп.

Вона застерегла представників влади від участі в реалізації планів РФ.

"Допуск під будь-яким видом цих "гуманітарних" вантажів до Києва або інших міст є прямою зрадою національним інтересам держави", - зазначає представник "Євросолідарності".

Як повідомлялося, 13 квітня Києво-Печерська Лавра була закрита на карантин, відбулася посилена дезінфекція всіх будівель, а також приміщень духовної академії та семінарії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА