15:36 25.04.2020

Виші в Україні завершать навчальний рік у дистанційному режимі

2 хв читати
Виші в Україні завершать навчальний рік у дистанційному режимі

Вищі навчальні заклади в Україні завершать навчальний рік дистанційно, повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

"Ми надали рекомендаційний лист закладам вищої освіти щодо організації закінчення навчального року. З огляду на ситуацію, що склалася, закінчення навчального року відбуватиметься дистанційно. І вищі навчальні заклади мають бути готовими завершити навчальний рік", – сказала вона в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Мандзій уточнила, що період проведення сесій зміщуватися не буде.

"Тобто викладачі закладів зараз працюють зі своїми студентами дистанційно. І ми рекомендували підійти організовано до закінчення навчального року і закінчити його в передбачені терміни, організувати дистанційно складання іспитів і сесії. Якщо зміниться епідеміологічна ситуація і буде знято обмеження щодо можливості відвідування закладів вищої освіти, то, безумовно, вищі навчальні заклади зможуть організувати сесію в аудиторіях", – пояснила вона.

На таких самих умовах відбуватимуться випускні іспити у вищих навчальних закладах.

"Технічні можливості у закладів вищої освіти були. І вони можуть організувати цей процес дистанційно", – наголосила Мандзій.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України продовжив введені в країні карантинні заходи до 11 травня. Із 12 травня, за умови заповнення лікарень пацієнтами з Covid-19 менше ніж на 50% і збереження відсотка виявлених випадків захворювання в країні в межах 5% протягом 10 днів, буде запущено п'ятиетапний план виходу з карантину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА