13:25 26.04.2020

Україна докладає максимум зусиль для перетворення зони відчуження на безпечну територію

2 хв читати
Україна докладає максимум зусиль для перетворення зони відчуження на безпечну територію

Україна докладає максимум зусиль для перетворення зони відчуження на безпечну територію зміни та розвитку сучасних технологій, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Незважаючи на складний період, спричинений зовнішньою агресією, Україна не лише успішно бореться із наслідками аварії, але й докладає максимум зусиль для перетворення Чорнобильської зони з "чорної діри" на безпечну територію змін та розвитку сучасних технологій", - йдеться в повідомленні.

У МЗС також вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

"Сьогодні ми у скорботі схиляємо голови, згадуючи героїв, які ціною свого життя та здоров’я врятували людство від глобальної ядерної катастрофи. Віддаємо шану також і понад 5000 висококваліфікованих спеціалістів, які щодня забезпечують радіологічну та екологічну безпеку в зоні відчуження, працюючи над тим, аби теперішні та майбутні покоління були надійно захищені від впливу радіації", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у прес-службі Міністерства зазначили, що високо цінують співпрацю з ООН, МАГАТЕ, ЄБРР, Європейською Комісією, НАТО тощо.

"Ми високо цінуємо спільну роботу з нашими надійними партнерами, такими як ООН, МАГАТЕ, ЄБРР, Європейська Комісія, НАТО, а також багатьма державами, над реалізацією міжнародних проектів, спрямованих на подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему", - повідомили в прес-службі Міністерства.

Зокрема, у МЗС особливо відзначають "успішне завершення минулого року спільного проекту з понад 45-ма державами-донорами щодо спорудження найбільшого у світі мобільного об'єкта - нового безпечного конфайнменту, який здатен захистити людство протягом ста років від іонізуючого випромінювання зруйнованого енергоблоку ЧАЕС".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА