13:46 26.04.2020

Пентагон направив медбригаду на допомогу есмінцю, на якому стався спалах коронавірусу

2 хв читати
Пентагон направив медбригаду на допомогу есмінцю, на якому стався спалах коронавірусу

Десантний корабель USS Makin Island, на борту якого перебуває медична бригада інтенсивної терапії, направлено для допомоги американському есмінцю USS Kidd, де стався спалах коронавірусу, повідомили ВМС США.

Як повідомлялося, на есмінці USS Kidd, який виконує завдання у східній частині Тихого океану, кількість хворих на коронавірус із п'ятниці збільшилася майже вдвічі - із 18 до 33 моряків. Його команда нараховує 350 осіб.

Корабель USS Kidd задіяний в операції з боротьби із постачанням наркотиків з Центральної Америки.

У зв'язку з наявною ситуацією офіційний представник Пентагону Джонатан Гоффман повідомив, що USS Kidd йде в порт базування. Портом приписки корабля є Сан-Дієго.

"Вони готуються повернутися в порт... Частина екіпажу зійде на сушу. Коли всі одужають, корабель знову вийде в море", - сказав Гоффман.

Есмінець USS Kidd став другим американським кораблем, що постраждав від спалаху Covid-19 у той час, коли він перебував у морі.

Спалах захворювання раніше було зафіксовано на атомному авіаносці USS Theodore Roosevelt. Наприкінці березня через спалах коронавірусу на його борту авіаносець був в екстреному порядку направлений на базу на острові Гуам у західній частині Тихого океану. На його борту виявлено вже понад 850 хворих на коронавірус моряків.

Наразі випадки коронавірусу зафіксували на 26 військових кораблях ВМС США, що стоять на базах. Ще на 14 кораблях були випадки Covid-19, але хворі вже одужали.

More

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА