21:41 26.04.2020

Саакашвілі вважає, що у Верховній Раді знайдеться необхідна кількість голосів для призначення його віце-прем'єром України

2 хв читати
Саакашвілі вважає, що у Верховній Раді знайдеться необхідна кількість голосів для призначення його віце-прем'єром України

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вважає, що у Верховній Раді України набереться необхідна кількість голосів для призначення його на посаду віце-прем'єр-міністра України.

"Я вважаю, що голоси знайдуться. Я дуже оптимістично налаштований. Просто не було мобілізації фракції ("Слуга народу" - ІФ), це як з корабля на бал раптом зайшло несподівано для всіх це подання, і люди були в замішанні", - сказав він в ефірі програми "Реальна політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Україна 24".

Саакашвілі зазначив, що у нього була цікава зустріч з фракцією "Слуга народу". "На виборах (парламентських 2019 року - ІФ), коли я побачив, що моя партія "Рух нових сил" забирає там 2-3% у "Слуги народу", але при цьому не проходить до парламенту, я закликав наших виборців, багато тисяч українців, голосувати за "Слугу народу", щоб не відібрати у них монобільшість. Я ніби свій пасивний внесок у це зробив", - зазначив він.

Саакашвілі впевнений, що президент Зеленський ще прийде на фракцію "Слуга народу" і озвучить свою позицію щодо його кандидатури.

За словами Саакашвілі, на зустрічі з ним і прем'єр Денис Шмигаль сказав, що хотів би, щоб була краща комунікація між урядом і парламентом.

"Я був парламентарієм кількох скликань в Грузії, був віце-президентом ПАРЄ, і розумію, можливо, більше багатьох інших людей роль парламенту. Україна парламентсько-президентська держава, тому більшість ініціатив має виходити від парламенту", - зазначив він.

Саакашвілі також повідомив, що у мене була в неділю "хороша зустріч" зі спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим, якого вважає дуже перспективним українським політиком. "І якраз я говорив про те, що ініціатива повинна виходити з цих стін (парламенту - ІФ)", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА