13:12 27.04.2020

У Києві виконано вже майже 12,7 тис. ПЛР-тестів на коронавірус, із них близько 700 у неділю - Кличко

2 хв читати
У Києві виконано вже майже 12,7 тис. ПЛР-тестів на коронавірус, із них близько 700 у неділю - Кличко

В українській столиці зробили вже майже 12 тис 700 ПЛР-досліджень зразків біоматеріалу на наявність коронавірусної інфекції COVID-19, при цьому тест-системи вітчизняного виробництва місту ще не надходили, повідомив мер Києва Віталій Кличко в понеділок.

"Лабораторії працюють практично в режимі нон-стоп. Щодня в них проводять понад 400 досліджень. А вчора, наприклад, пропрацювали близько 700 зразків. Загалом за цей час у столиці зробили вже майже 12 тис. 700 досліджень зразків. Тому запаси тестів треба регулярно поповнювати", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання представників ЗМІ.

"Також зазначу, що тестування в Києві здійснюють і мобільні бригади медиків, які виїжджають додому до пацієнтів. Наприклад, учора відібрали 160 зразків у пацієнтів із підозрою на коронавірус. Загалом від початку роботи мобільних бригад відібрано понад 4700 зразків біоматеріалу", - додав мер.

Він нагадав, що лабораторно досліджують ПЛР-тести в Києві в трьох закладах: Олександрівська лікарня, міська лікарня №4 та Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я. У них використовують тести та реактиви, закуплені в Китаї та Південній Кореї. За словами міського голови, поки що Києву таких тестів вистачає.

"Щодо вітчизняних тестів. Нам відомо, що перша партія українських ПЛР-тестів надійшла в розпорядження Міністерства охорони здоров'я. За словами профільного міністра, це майже 450 тисяч тестів, які почали передавати в лабораторії в усій Україні. Тести розроблено в Інституті молекулярної біології та генетики Академії наук України. Столиця таких тестів поки що не отримала. Хоча Київ виконує найбільшу кількість тестувань і потребує великої кількості тестів. Зокрема, з огляду на те, що одному хворому потрібно зробити три дослідження", - наголосив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА