13:29 27.04.2020

Доки київське метро не перевозить пасажирів, у ньому тривають ремонтні роботи - Кличко

2 хв читати
Доки київське метро не перевозить пасажирів, у ньому тривають ремонтні роботи - Кличко

Доки Київський метрополітен не перевозить пасажирів, його працівники здійснюють ремонтні роботи на станціях, заявив мер столиці Віталій Кличко.

"На станції "Палац спорту" тривають роботи із заміни колії. Раніше це робили лише вночі і в дуже стислі терміни. Сьогодні є можливість виконувати ремонт у денні зміни. Фахівці метрополітену працюють нині на всіх станціях: змінюють системи освітлення, перевіряють системи пожежної безпеки, вентиляційного та насосного обладнання, тривають ремонти ескалаторів. А вже найближчими днями на трьох станціях метрополітену: "Арсенальній", "Сирець" і "Лук'янівській" почнуть установлювати обладнання для пересування людей з інвалідністю", - заявив Кличко в понеділок під час свого брифінгу.

Він також показав відео про те, як відбуваються ці роботи. Прокоментував мер Києва й інформацію про терміни відновлення роботи метрополітену. Днями деякі ЗМІ повідомили, що це відбудеться не раніше за 31 травня.

"Наголошу, що насправді столичний метрополітен не давав жодної офіційної інформації про дату відновлення роботи підземки. А новина, яку підхопили й поширили деякі ЗМІ, - фальшивка. Її взяли з Telegram-каналу нібито столичного метро. Але метрополітен не має такого каналу. І, на жаль, далеко не всі ЗМІ звернулися по офіційне підтвердження подібної "інформації". Тому звертаюся до журналістів - завжди перевіряти інформацію перед тим, як її оприлюднити", - звернувся мер.

За словами Кличка, рішення про відкриття метрополітену має ухвалити Кабінет Міністрів.

"Також нагадаю: згідно з постановою уряду, обмежувальні заходи, зокрема щодо роботи метро, продовжено до 11 травня. Після цього, з огляду на епідеміологічну ситуацію, буде ухвалено подальші рішення. Наголошу, що рішення про зачинення метро в Києві, Дніпрі та Харкові ухвалював уряд. І відновлення роботи метрополітену залежатиме, відповідно, від рішень Кабінету Міністрів", - сказав Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА