14:03 27.04.2020

Мілітаризація Криму створює загрози поширення епідемії COVID-19 - Мінреінтеграції

2 хв читати
Мілітаризація Криму створює загрози поширення епідемії COVID-19 - Мінреінтеграції

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України вважають, що мілітаризація окупованого РФ Криму створює загрози поширення епідемії коронавірусної хвороби COVID-19.

"В умовах погіршення стану епідеміологічної ситуації та захворюваності на коронавірус на тимчасово окупованих Росією територіях АР Крим і м. Севастополя підрозділи окупаційного контингенту РФ не припиняють активності, яка створює ризики для цивільного населення", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що станом на 27 квітня російські окупаційні адміністрації в Криму та Севастополі оприлюднили відомості про захворюваність COVID-19, згідно з якими в Криму 70 підтверджених випадків (у різних режимах медичного нагляду - 1 523 особи), а в Севастополі - 31 (в різних режимах медичного нагляду - близько 1 900 осіб).

Водночас окупаційні підрозділи Чорноморського флоту РФ, інших частин і з’єднань Південного військового округу РФ та силових органів держави-окупанта продовжують навчальні заходи, здійснюють бойову підготовку та господарську діяльність.

"Минулого тижня тільки за офіційними повідомленнями командування окупаційними військовими контингентами на території українського Кримського півострова та в прилеглій акваторії відбулося шість помітних навчань, у яких узяли участь підрозділи РХБЗ, мінно-розшукова служба інженерного полку, морська авіація та сили ППО, загін кораблів, аварійно-рятувальний загін, підрозділ морської піхоти тощо", - стверджують у Мінреінтеграції.

У міністерстві зазначають, що на цьому тлі в тимчасово окупованому Севастополі 25 квітня підтверджено захворювання коронавірусом у п’ятьох осіб, зокрема у військового будівельника, який працює на будівництві в районі бухти Омега, внаслідок чого все будівництво переведено в режим обсерватора, у військового будівельника на об’єкті в районі Бельбека (в обсервацію направлено 84 особи), у медсестри інфекційного госпіталю.

"Спалах захворювання в окупаційному військовому контингенті, де неможливо дотриматися самоізоляції, може призвести до перевантаження не лише військових шпиталів, а і звичайних лікарень, частина з яких уже закрита через коронавірус. Цивільні громадяни не отримають належної допомоги, що може призвести до важких гуманітарних наслідків. Це абсолютно безвідповідальне ставлення Російської Федерації як держави-окупанта до своїх обов’язків", - зазначають у Мінреінтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА