15:40 27.04.2020

Адвокат Мангера: Розслідування "справи Гандзюк" завершено, доказів вини немає

2 хв читати
Адвокат Мангера: Розслідування "справи Гандзюк" завершено, доказів вини немає

Адвокат підозрюваного у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк - голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера Дмитро Ільченко заявляє про завершення досудового розслідування "справи Гандзюк" і відсутність доказів вини свого підзахисного.

"Генеральна прокуратура задовольнила наше клопотання. Досудове розслідування "справи Гандзюк" завершено. Нам відкриті для ознайомлення всі 50 томів справи", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

При цьому адвокат наголосив: "Жодних доказів вини Мангера так і не з'явилося".

Він розмістив фотокопію документа про завершення розслідування та відкриття захисту доступу до матеріалів досудового розслідування.

Ільченко також анонсував "цікаві нові дописи з матеріалами справи".

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи - голову Херсонської облради Владислава Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна й Олексія Левіна (Москаленка) обвинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі (різні терміни).

Шевченківський районний суд Києва зменшив заставу Мангеру з 2,5 млн грн до понад 1 млн грн.

У березні 2020 року підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна було доставлено до України з Болгарії у рамках запиту про екстрадицію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА