15:41 27.04.2020

В Україні три дні відбуватиметься онлайн хакатон для представників організацій, що відповідають за кіберзахист важливих об'єктів, - РНБО

1 хв читати
В Україні три дні відбуватиметься онлайн хакатон для представників організацій, що відповідають за кіберзахист важливих об'єктів, - РНБО

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк 27 квітня відкрив роботу першого в Україні онлайн хакатону (форуму, під час якого фахівці з різних галузей розробки програмного забезпечення спільно вирішують будь-яку проблему на час - ІФ) для українських фахівців.

"Майже пів сотні учасників з організацій, які відповідають за кіберзахист ключових об’єктів інфраструктури, протягом трьох днів вдосконалюватимуть свої навички і тестуватимуть нові методи захисту систем та спільного реагування на інциденти", - повідомляє в понеділок прес-служба РНБО України.

Демедюк зазначив, що практичні заняття IT-фахівців - невід'ємна складова вдосконалення національної системи кібербезпеки.

"Можу сказати, що саме цей хакатон став першим в Україні, де було об’єднано представників майже всіх об’єктів критичної інфраструктури нашої країни. Впевнений, результат триденної роботи дасть гарний поштовх до вдосконалення захисту державних систем", - вважає він.

Учасники хакатону працюватимуть у групах. Практична частина семінару відбуватиметься в спеціально створеній віртуальній лабораторії, де застосовуватимуть реальні сценарії кібератак. Оцінюватимуть роботу команд незалежні експерти. Головним критерієм оцінки буде ефективність роботи групи під час протидії загрозі.

29 квітня, після завершення хакатону, його учасники та організатори обговорять перспективи практичного застосування найкращих технічних та організаційних заходів, які тестувалися під час навчань.

Захід організували Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України та фонд CRDF Global Ukraine.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА