17:57 27.04.2020

У Харківському військовому госпіталі підтверджено 14 випадків COVID-19, зокрема дев'ять у лікарів - Кучер

2 хв читати

У Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (Харківському військовому госпіталі) зафіксовано спалах COVID-19, повідомив голова облдержадміністрації Олексій Кучер.

"Там зафіксовано 14 осіб на сьогодні. З них вісім лікарів, які там працюють, дев'ятий прикріплений - перебуває у відрядженні, і п'ять військовослужбовців", - сказав Кучер в ефірі "UA: Харків" у понеділок.

Як уточнили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Харківської ОДА, з п'яти пацієнтів госпіталю, двоє - військові пенсіонери, зокрема і 82-річний.

Він зазначив, що в частині випадків хвороба протікає безсимптомно, через що є випадки, коли лікарі сумніваються в діагнозі.

"При цьому лікарі, у яких встановлено інфікування, не вірять, що вони хворіють. Вони у свого керівництва отримали дозвіл спрямувати зразки ще в Київ, щоб перевірити наявність коронавірусу", - сказав Кучер.

Він висловив занепокоєння, що загалом в області зростає захворюваність серед медиків (їх більше ніж чверть хворих) і в низці медзакладів фіксуються спалахи COVID-19. Тому Кучер ще раз закликав медиків дотримуватися рекомендацій МОЗ у частині використання засобів індивідуального захисту, а в разі їх відсутності або обмеження на використання з боку керівництва, - звертатися до нього особисто.

Як повідомлялося, станом на ранок понеділка в Харківській області зареєстровано 407 підозр на COVID-19 (зокрема 49 - за минулу добу). З них 196 випадків - підтверджено, 91 - спростовано, інші - на стадії перевірки. Зі 196 хворих 15 осіб одужали, 4 - померли.

Серед захворілих майже порівну чоловіків і жінок (96 і 100 осіб відповідно). Трохи більше ніж половина випадків підтвердженого COVID-19 зареєстровано в Харкові (100 осіб). На другому і третьому місці за кількістю хворих Зміївський (30 осіб) і Валківський райони області (24 особи).

Найбільше випадків COVID-19 підтверджено у вікових групах від 41 до 60 (81 особа). Найменше - у вікових групах старше ніж 80 років (5 осіб) та до 20 років (13 осіб). У вікових групах від 21 до 40 років і від 61 до 80 років зафіксовано 56 і 41 випадок відповідно.

Із 177 хворих 83 людини госпіталізовані (зокрема 2 особи підключені до ШВЛ).

З підозрою на COVID-19 госпіталізовано 97 осіб, 23 перебувають на самоізоляції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА