20:04 27.04.2020

Кива: Низка компаній незаконно отримали ПДВ з держбюджету за сприяння посадовців ДПС

2 хв читати
Кива: Низка компаній незаконно отримали ПДВ з держбюджету за сприяння посадовців ДПС

Головному слідчому управлінню Нацполіціі слід перевірити інформацію про незаконне відшкодування ПДВ підприємствам тіньового сектора економіки за активного сприяння посадових осіб Державної податкової служби, заявив на своєму Телеграм-каналі народний депутат Ілля Кива , додавши фотокопію відповідного депутатського звернення, передає 112.ua.

"З відкритих джерел інформації стало відомо про те, що з вересня 2019 року по квітень 2020 року посадові особи ДПС приймали рішення про відшкодування ПДВ підприємствам тіньового сектора економіки. У таких діях чиновників ДПС є ознаки злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - зазначив нардеп .

Ілля Кива пояснив, що, згідно з наявною інформацією, ряд компаній, "щовходять до складу так званих конвертаційно-транзитних груп та здійснюють нереальні господарські операції, в тому числі з підміною номенклатури товарів і послуг" отримали відшкодування за державний кошт, зокрема, в березні поточного року, - на підставі отриманої від Мінфіну інформації з Реєстру заяв про повернення сум бюджетного відшкодування ПДВ, судових рішень, висновків органів ДПС.

У депутатському зверненні нардеп перерахував компанії, які знаходяться в 10-ти областях України та в Києві, і суми, отримані ними з держбюджету.

"У разі підтвердження цих фактів прошу внести до ЄРДР відомості про вчинення посадовими особами ДПС кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.364 КК України, надати повний перелік об'єктів господарювання, які отримали відшкодування ПДВ з вересня 2019 року по квітень 2020 року", - йдеться документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА