07:08 28.04.2020

У Палаті представників США починають розслідування за фактом припинення фінансування ВООЗ адміністрацією Трампа

2 хв читати
У Палаті представників США починають розслідування за фактом припинення фінансування ВООЗ адміністрацією Трампа

Комітет у закордонних справах Палати представників США почав розслідування за рішенням президента США Дональда Трампа призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомило в понеділок видання The Hill.

"Пояснення адміністрації щодо цього рішення не є адекватним, і Комітет у закордонних справах має намір з'ясувати причини, які стоять за цією відмовою", - цитує The Hill витяги з послання голови комітету Еліота Енгела главі держдепу США Майку Помпео.

Як повідомляє видання, Енгел у своєму посланні назвав ВООЗ "неідеальною" організацією, проте заявив, що "рішення президента Трампа зупинити фінансування ВООЗ у розпал глобальної пандемії (коронавірусу COVID-19 - ІФ) є недоцільним і ставить під загрозу життя", "а також погіршить і без того катастрофічну ситуацію, підриваючи один із ключових важелів у боротьбі з поширенням захворювання".

Британське видання The Guardian зі свого боку повідомляє, що Енгел попросив держдепартамент надати не пізніше 4 травня комплект документів або іншу інформацію, яка стосується рішення про припинення фінансування організації, зокрема перелік засідань у період між 1 грудня і 14 квітня, на якому обговорювалося фінансування ВООЗ, список правових органів, під егідою яких адміністрація буде здійснювати припинення фінансування і документи, які стосуються розслідування діяльності ВООЗ з боку адміністрації США.

За словами Енгела, в іншому випадку комітет розгляне застосування будь-яких заходів, які є в розпорядженні комітету. Зокрема, Енгел зазначив, що у нього, як у голови комітету, є повноваження направляти повістки в федеральні органи.

Раніше в квітні Трамп заявив, що його адміністрація тимчасово припиняє фінансувати Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ), поки у Вашингтоні вивчають те, як ВООЗ реагувала на кризу з пандемією коронавірусу COVID-19. Зокрема, президент США називав цю організацію "прокитайською".

На його думку, в ВООЗ довгий час підтримували позицію, вигідну Пекіну, і тому пізно попередили світове співтовариство про те, наскільки серйозною є загроза COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА