07:50 28.04.2020

МОЗ пропонує дозволити роботу продовольчих ринків за умови допуску на них у масках

2 хв читати
МОЗ пропонує дозволити роботу продовольчих ринків за умови допуску на них у масках

Міністерство охорони здоров'я пропонує дозволити роботу продовольчих ринків за умови допуску на них працівників, продавців і відвідувачів у масках, (зокрема виготовлених самостійно) або респіраторах.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, така норма закладена в проекті відповідної постанови уряду про умови відкриття продовольчих ринків, яку відомство планує винести на найближче засідання Кабміну.

Проект постанови також передбачає, що робота продовольчих ринків може бути дозволена в разі виконання ще низки вимог.

Серед таких вимог, зокрема проходження безконтактного температурного скринінгу, наявність на кожному вході (в'їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком. До того ж кількість відвідувачів, що одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торгової площі ринку.

Крім того, постанова передбачає проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, проведення в кінці кожного робочого дня прибирання та дезінфекції всіх приміщень, включно зі стаціонарними торговими місцями, а також відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території.

Робочі місця продавців повинні перебувати один від одного на відстані не менше трьох метрів, при цьому місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями з плівки або пластику.

Крім того, проект постанови передбачає, що працівники ринків повинні постійно інформувати відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень і профілактики COVID-19, а також забезпечувати контроль за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 і оперативно усувати порушення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА