08:44 28.04.2020

Світовий банк схвалив надання Україні $135 млн для підтримки медицини в боротьбі з COVID-19

2 хв читати
Світовий банк схвалив надання Україні $135 млн для підтримки медицини в боротьбі з COVID-19

Рада директорів Світового банку (СБ) затвердила в ніч на вівторок додаткове фінансування Україні розміром $135 млн для проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей", з яких $35 млн спрямовуються на діяльність із протидії поширенню епідемії COVID-19, ідеться в повідомленні банку.

"Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні близько 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням виконувати складні медичні процедури з використанням високотехнологічного обладнання і відповідних протоколів лікування", - наводиться в релізі коментар в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекса Кремера.

За його словами, пацієнти зможуть обирати будь-яку лікарню в Україні, і їхні витрати на хірургічне втручання покриватимуться з державного бюджету.

СБ нагадав, що в рамках чинного проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" з початковою сумою інвестицій $215 млн надається допомога у відновленні міських лікарень і фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання і покращення якості медичних послуг. Кошти було спрямовано на підтримку реформ у секторі охорони здоров'я, поліпшення надання послуг (зокрема, на реформу первинної та вторинної ланок, ранню діагностику та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань), а також підвищення ефективності системи охорони здоров'я загалом.

Додаткові кошти розміром $135 млн, зазначає банк, допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень і впровадити важливі реформи, а також провести навчання тисяч українських лікарів надання сучасних медичних послуг. У рамках проекту також надаватиметься підтримка для загального фонду держбюджету з метою забезпечення потреб населення в медичних послугах.

Частину коштів нового кредиту розміром $35 млн буде використано на закупівлю необхідних матеріалів і устаткування для боротьби з COVID-19, проведення необхідного навчання для медичного персоналу, підтримку комунікації в наданні громадянам важливої публічної інформації. Нові виділені кошти також використовуватимуться на відшкодування фінансування українським закладам охорони здоров'я, які надають послуги пацієнтам із COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА