18:10 28.04.2020

Під час допиту В'ятрович не повідомив про фінансову сторону організації форуму Голодомору, зокрема, фуршету

2 хв читати
Під час допиту В'ятрович не повідомив про фінансову сторону організації форуму Голодомору, зокрема, фуршету

Народний депутат України Володимир В'ятрович під час допиту в Державному бюро розслідувань (ДБР) у вівторок не відповів на запитання, що стосуються фінансової сторони організації міжнародного форуму з нагоди 85-х роковин Голодомору у 2018 році, з подальшими слідчими діями у цій справі визначатиметься слідчий, заявили у ДБР.

"Сьогодні слідчий ДБР справді допитав колишнього голову Інституту національної пам'яті щодо використання бюджетних коштів під час проведення фуршету з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в. о. керівника управління організації досудових розслідувань Головного слідчого управління ДБР Микола Арманов.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи йшлося про організацію самого форуму чи фуршету, він сказав: "Під час допиту йшлося, зокрема, про фінансування фуршету".

При цьому Арманов наголосив: "На поставлені запитання фінансового характеру екс-голова Інституту національної пам'яті повідомив, що нічого не пам'ятає".

В. о. керівника управління не став уточнювати, чи плануються найближчим часом якісь слідчі дії у цьому провадженні, зазначивши, що ці рішення приймає слідчий.

Як повідомлялося, В'ятрович у вівторок надав показання у справі про перевищення влади у зв'язку з організацією міжнародного форуму з нагоди 85-х роковин Голодомору у 2018 році і сподівається, що його більше не викликатимуть на допити.

"Сподіваюся, що мої ґрунтовні свідчення дали розуміння, що насправді не існує підстав для розслідування", - сказав В’ятрович журналістам після допиту.

Він висловив думку про те, що допит був "даремно згаяним часом" слідчого і його самого.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде повторний допит, депутат сказав: "Сподіваюся, що ні".

Раніше перед допитом він зазначив: "Я йду на цей допит, щоб зрозуміти, як використовують ці кошти (фінансування ДБР - ІФ), щоб побачити, що наші з вами 1,5 млрд грн також використовують для того, щоб з'ясовувати, чи має право Україна як держава пам'ятати мільйони вбитих під час Голодомору українців. Хочу зрозуміти, що така абсурдна справа, ініційована наклепом депутата Бужанського, має взагалі право на життя й увагу такої серйозної структури, як ДБР".

Уточнюючи, чи має намір він відповідати на запитання слідчих у справі, депутат сказав: "Я відповідатиму на запитання, надаватиму ту інформацію, якою володію, щоб показати, що я діяв, щоб відстоювати право українців розповідати собі і світу про Голодомор".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА