22:33 28.04.2020

В Іспанії та Франції готують послаблення обмежень, прийнятих через Covid-19

3 хв читати
В Іспанії та Франції готують послаблення обмежень, прийнятих через Covid-19

Уряд Іспанії розробив план повернення країни до нормального життя, що складається з чотирьох етапів, перший планується почати реалізовувати 4 травня, повідомив у вівторок на засіданні уряду глава іспанського уряду Педро Санчес.

За його словами, послаблення буде поступовим і залежатиме від ситуації на конкретній території. Тривалість кожної фази складе два тижні, тобто один середньостатистичний інкубаційний період.

Нульова фаза є підготовчою. У цей час будуть дозволені прогулянки дітей молодше 14 років у супроводі одного дорослого протягом години в добу. Можна буде займатися спортом на відкритому повітрі на самоті або групою людей, які проживають в одній квартирі. Відновиться робота деяких установ і ресторанів на винос.

У рамках першої фази при дотриманні суворих заходів безпеки почнуть відкриватися дрібні торгові точки, спортзали, готелі, при цьому йдеться лише про номери, але не місця скупчення людей - холи, бари і ресторани. Буде дозволено обмежене відвідування храмів. Відновиться робота агропромислових і рибальських господарств, стане можливим переміщення всередині провінцій.

На другому етапі за умови дотримання соціальної дистанції відкриються внутрішні приміщення кафе і ресторанів, знову запрацюють кінотеатри і виставки. До храмів почнуть допускати більшу кількість прихожан.

Третій етап передбачає подальше спрощення пересування, при цьому людям буде рекомендовано використовувати маски, також буде необхідно продовжувати підтримувати прийняті норми соціальної дистанції.

"Після завершення цих етапів на кожній території буде проведена оцінка ситуації і прийнято рішення про повернення до нормального життя", - зазначив іспанський прем'єр.

Пом'якшення обмежень готують і у Франції.

Громадяни Франції зможуть з 11 травня пересуватися без спеціальних дозволів влади, необхідних нині через режим ізоляції, введений у зв'язку з пандемією Covid-19, заявив у вівторок прем'єр-міністр країни Едуар Філіп.

"Знову стане можливим вільно переміщатися без дозволу, крім (...) переміщень на відстані понад 100 км від будинку, які будуть можливі тільки за вагомих сімейних або професійних причин", - повідомив глава уряду, представляючи в Національних зборах Франції свої пропозиції щодо початку поступового скасування обмежень з 11 травня.

При цьому Філіп закликав громадян старше 65 років продовжувати дотримуватися режиму ізоляції в зв'язку з найбільшою схильністю небезпеки зараження цієї вікової групи.

Прем'єр-міністр попередив, що після 11 травня не всі підприємства зможуть відновити роботу.

"Дистанційна робота повинна бути збережена всюди, де це можливо, принаймні, протягом трьох найближчих тижнів. Я це твердо вимагаю від підприємств", - підкреслив Філіп.

Торгова мережа, крім ресторанів і кафе, відкриється з 11 травня. Щодо ресторанів і кафе буде прийматись окреме рішення в кінці травня з перспективою можливого відкриття після 2 червня.

Закриті зараз ринки передбачається "переважно відкрити" з урахуванням думки місцевої влади в кожному конкретному випадку.

Місця відправлення релігійних культів будуть відкриті, але релігійні церемонії за участю вірян залишаться забороненими, як мінімум, до 2 червня.

У церемоніях похорону, як і сьогодні, зможуть брати участь не більше 20 осіб. Відкриються для відвідування кладовища.

З 11 травня зможуть відкритися бібліотеки і невеликі музеї. Великі музеї, кіно- та концертні зали, театри залишаться закритими.

До вересня заборонені великі фестивальні та спортивні заходи.

Збори будь-якого роду в громадських місцях або в приватній обстановці не повинні об'єднувати більше 10 осіб.

Початок виходу з режиму ізоляції також пов'язаний з обов'язковим носінням захисних масок у громадському транспорті, заявив глава французького уряду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА