07:17 29.04.2020

У керівника Антитерористичного центру СБУ стало на два заступники менше, і вони призначаються із співробітників СБУ

2 хв читати
У керівника Антитерористичного центру СБУ стало на два заступники менше, і вони призначаються із співробітників СБУ

У керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України тепер є тільки перший заступник і заступник, які призначаються на посади та звільняються з посад головою СБУ за поданням керівника центру, зі співробітників СБУ.

"У керівника центру є перший заступник і заступник, які призначаються на посади та звільняються з посад головою Служби безпеки України за поданням керівника центру. Перший заступник і заступник керівника центру призначаються з числа співробітників Служби безпеки України. Заступник керівника центру за посадою є начальником штабу центру", - йдеться в зміненому положенні про АТЦ СБУ, затвердженому указом президента України Володимира Зеленського від 28 квітня.

Раніше у керівника АТЦ СБУ був перший заступник і три заступники, один із яких був начальником штабу центру і призначався на посаду за поданням керівника центру і звільнявся з посади главою СБУ. Інші заступники керівника АТЦ, зокрема його перший заступник, призначалися за поданням керівника Центру і звільнялися від виконання обов'язків главою СБУ.

Центр відповідно до покладених на нього завдань тепер, окрім іншого, сприяє органам і підрозділам СБУ в проведенні контррозвідувальної діяльності в інтересах гарантування державної безпеки.

Штаб АТЦ тепер, відповідно до покладених на нього завдань, ще сприяє органам і підрозділам СБУ в проведенні контррозвідувальної діяльності в інтересах гарантування державної безпеки; здійснює в установленому порядку представництво інтересів центру в судах України через заступника начальника штабу, який спрямовує роботу юридичного підрозділу штабу, і співробітників юридичного підрозділу штабу; забезпечує наукове, організаційне, документальне, інформаційне, експертно-аналітичне, фінансове, матеріально-технічне та інше забезпечення діяльності центру.

Координаційні групи при регіональних органах СБУ розробляють рекомендації, спрямовані на вдосконалення територіальної підсистеми єдиної державної системи запобігання, реагування і припинення терористичних актів і мінімізації їх наслідків; визначають потребу в силах і засобах, які можуть використовуватися у протидії терористичним проявам.

Також ці координаційні групи, крім того, що організовують і проводять антитерористичні операції і координують діяльність суб'єктів боротьби з тероризмом, тепер сприяють органам і підрозділам СБУ в проведенні контррозвідувальної діяльності в інтересах гарантування державної безпеки.

Як повідомлялося, після внесення змін до положення про АТЦ СБУ 23 червня 2015 року Антитерористичний центр очолює керівник, який призначається з числа заступників глави СБУ і звільняється від виконання обов'язків президентом України.

У попередньому варіанті указу (лютий 2015 року) цей пункт був викладений таким чином: "Центр очолює керівник, якого призначає на посаду президент України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА