13:11 29.04.2020

Глава МЗС України та генсек ОБСЄ домовилися разом відвідати Донбас

2 хв читати
Глава МЗС України та генсек ОБСЄ домовилися разом відвідати Донбас

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер під час відеозустрічі перед відкриттям першого засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ під головуванням України домовилися здійснити спільний візит на Донбас після покращення епідеміологічної ситуації, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Міністр зазначив, що російська агресія проти України та окупація Криму, що тривають, мають залишатися в центрі порядку денного ОБСЄ як найбільші загрози європейській безпеці. Міністр Кулеба дав високу оцінку діяльності СММ і запевнив у подальшій її підтримці з боку уряду України", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України в середу.

Кулеба та Гремінгер також обговорили проблемні аспекти діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в Україні. Співрозмовники були єдині в тому, що обмеження бойовиками перетину лінії зіткнення для патрулів СММ під приводом протидії пандемії COVID-19 значно звужує моніторингові можливості місії, порушує її мандат та ставить під загрозу особисту безпеку спостерігачів.

Крім того, Кулеба подякував за допомогу ОБСЄ в зусиллях зі звільнення незаконно утримуваних осіб на Донбасі. Міністр закликав генсека приділити особливу увагу становищу політичних ув'язнених у тимчасово окупованому Криму і на території РФ та сприяти зусиллям щодо їх звільнення.

"Ми не можемо забувати про наших людей, яких незаконно тримають за ґратами в окупованому Криму і на території Росії за сфабрикованими звинуваченнями. Їхні рідні та близькі розраховують на наші спільні зусилля в цій справі", - сказав глава українського зовнішньополітичного відомства

Кулеба ознайомив голову Секретаріату ОБСЄ з пріоритетами головування України у Форумі з безпекового співробітництва та отримав запевнення, що секретаріат надаватиме практичну підтримку їх реалізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

Унаслідок нічних обстрілів Харківщини є пошкодження, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА