13:31 29.04.2020

Зеленського закликали припинити використання Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) та передати її ПЦУ - петиція

2 хв читати
Зеленського закликали припинити використання Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) та передати її ПЦУ - петиція

Електронна петиція із закликом до президента України Володимира Зеленського припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою (Московського патріархату) шляхом розірвання договору оренди та передати лавру у використання Православній церкві України (ПЦУ) набрала необхідні 25 тис. голосів на сайті глави держави для її розгляду президентом.

"Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Православна церква України (ПЦУ) - автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. ПЦУ утворилася внаслідок об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальною православною церквою на території України", - йдеться в тексті петиції, яку розмістив на сайті президента 15 квітня Олексій Кравчук.

Автор петиції вважає, що водночас УПЦ (МП) не є автокефальною православною церквою на території України. "Крім того, високі церковні ієрархи Української православної церкви Московського патріархату були неодноразово помічені у висловлюваннях та діях, направлених проти українського народу", - зазначив він і навів як приклад у тексті близько двох десятків подібних, на його думку, фактів.

Ініціатор петиції переконаний, що з огляду на все викладене використання Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) має бути припинено шляхом розірвання договору оренди, а святиню має бути передано ПЦУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА