13:34 29.04.2020

Зеленський закликав МОЗ не зменшувати кількості тестувань на коронавірус на травневі свята

2 хв читати
Зеленський закликав МОЗ не зменшувати кількості тестувань на коронавірус на травневі свята

Президент України Володимир Зеленський напередодні травневих свят закликав Міністерство охорони здоров'я не зменшувати кількості тестувань у вихідні та святкові дні.

"У вихідні та свята кількість тестів має бути такою самою, як і в будні, аби наступного дня після свят ми не "губили" нових хворих, а опісля не отримували спалахи. Вчасне виявлення інфекції - це й допомога самому пацієнту, і запобігання поширенню хвороби. Цього року свята справді вимагають дотримання правил і від влади, і від людей. Але це робиться лише для того, щоб ми всі могли радіти святам у наступні роки", - наголосив Зеленський на щоденній селекторній нараді з боротьби із коронавірусом, повідомляє у середу прес-служба глави держави.

На нараді було зазначено, що в Україні кількість захворілих за добу досі перевищує кількість тих, хто одужав, а тому продовжується зростання кількості хворих на COVID-19. Протягом минулої доби було зафіксовано 456 нових випадків, 111 людей - одужали.

У всіх 11 померлих за останню добу були серйозні супутні захворювання, зокрема, серцево-судинні, цукровий діабет, проблеми з легенями. Це ускладнило перебіг COVID-19 і призвело до смерті, пояснив на нараді міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він додав, що в середньому перебіг хвороби в Україні з моменту виявлення до негативного ПЛР-тесту, тобто одужання, триває 18-21 день.

Серед лідерів із захворюваності COVID-19 залишаються Чернівецька, Тернопільська області та місто Київ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА