14:58 29.04.2020

Компанія "МАУ" скасувала спецрейс Київ-Лондон із українськими громадянами на роботу через заборону Державіаслужби

2 хв читати
Компанія "МАУ" скасувала спецрейс Київ-Лондон із українськими громадянами на роботу через заборону Державіаслужби

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") через заборону Державної авіаційної служби України скасувала рейс PS1118 Київ-Лондон, який мав відбутися о 12:40 29 квітня.

Як пояснила авіакомпанія у прес-релізі в середу, рейс був організований для доставки на роботу до Великої Британії українських громадян, які мають довгостроковий контракт із роботодавцем за кордоном.

"Рейс було організовано на замовлення роботодавця, який завчасно потурбувався про забезпечення українських громадян довгостроковими контрактами. У цих умовах українці можуть легально та офіційно бути працевлаштовані та перебувати на території Великої Британії. Відповідно, ця категорія не є ризиковою для України. Ці громадяни не потребуватимуть евакуації найближчим часом і не будуть потенційними розповсюджувачами на території України COVID-19", - зазначили у "МАУ".

Компанія повідомила, що заборону від Державіаслужби було отримано за дві години до запланованого часу вильоту без зазначення підстав і посилань на нормативні документи. При цьому, як стверджують у "МАУ", авіакомпанія подала всі необхідні документи для отримання дозволів вчасно і розраховувала на "завчасне або в розумні терміни отримання рішення".

Згідно з інформацією авіаперевізника, пасажири рейсу - жителі різних регіонів України, які добиралися до столичного авіаційного вузла в умовах відсутності регулярного наземного пасажирського сполучення - наразі перебувають у терміналі Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Ми, звісно, чули учорашню заяву очільника МЗС України у ЗМІ щодо "нелогічності" відправлення українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції... Але до ранку 29 квітня жодних офіційних вказівок та документів з цього приводу до нас не надходило. Наразі авіакомпанія намагатиметься отримати дозвіл на виконання рейсу та надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися та забезпечити свої родини засобами для існування", - наводить прес-служба слова директора з комунікацій "МАУ" Євгенії Сацької.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що "Україна отримує звернення від інших країн про те, що вони потребують українських працівників, проте уряд країни керується міркуваннями безпеки та здоров'я своїх громадян, і масове вивезення українців за кордон є нелогічним".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА