16:34 29.04.2020

У зв'язку з інцидентом за участю патрульних і журналіста в Маріїнському парку призначено службове розслідування - глава Нацполіції

2 хв читати
У зв'язку з інцидентом за участю патрульних і журналіста в Маріїнському парку призначено службове розслідування - глава Нацполіції

За фактом інциденту за участю журналіста та патрульних поліцейських у Маріїнському парку в четвер у Києві розпочато службове розслідування, поліцейських на цей час відсторонено від виконання обов'язків, повідомив глава Національної поліції Ігор Клименко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ситуацію в Маріїнському парку за участю журналіста та поліцейських батальйону тактико-оперативного дії патрульної поліції Києва буде ретельно вивчено. Я однозначно засуджую непрофесійні й агресивні дії поліцейських", - сказав він.

При цьому Клименко повідомив: "Уже призначено службове розслідування за цим фактом, і я відсторонив поліцейських від виконання службових обов'язків на час його проведення".

За словами глави Нацполіції, всі зібрані матеріали буде передано до Державного бюро розслідувань для надання правової оцінки діям патрульних.

Проведення службового розслідування за фактом інциденту також схвалили в посольстві США в Україні.

"Ми раді бачити повідомлення про те, що Національна поліція відкрила внутрішнє розслідування щодо поводження з українським журналістом під час протесту сьогодні. Репортажі незалежних медіа відіграють важливу роль в українській демократії", - наголосили в американському посольстві на сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Як повідомляло раніше інтернет-видання hromadske, їхнього журналіста Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір біля Кабінету Міністрів, побили поліцейські та зламали його техніку. Все це через те, що він "стояв на зеленій зоні".

Так, ідеться в замітці, вранці 29 квітня журналіст разом зі співведучим стримів акцію протесту підприємців під Кабміном. Мітингувальники виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

Журналісти здійснювали трансляцію з пагорба в парку навпроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має "службову необхідність" знімати з того місця, де краще видно протест. У відповідь правоохоронці назвали його "клоуном".

Він також запитав поліцейських, чому вони повинні відійти від цього місця, на що поліцейські сказали: "Або забираєш (камери - ред.), або я зламаю". З цими словами на журналістів напали та виштовхали з газону. Все це відбувалося в прямому ефірі.

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, погрожуючи зламати йому камеру. І з цими словами зламали стабілізатор. Прямий ефір довелося перервати. Журналісти викликали поліцію і написали заяву про скоєння злочину.

Згодом представник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в коментарі hromadske сказав, що не знає про цей інцидент, і наголосив на необхідності з'ясувати всі обставини.

"Треба розбиратися зараз, з'ясуємо. Знаючи Богдана Кутєпова, нічого не можу сказати, крім того, що треба точно детально з'ясувати всі обставини події", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА