20:17 29.04.2020

Апеляція ВАКС стягнула з Микитася 30 млн грн застави в дохід держави

2 хв читати
Апеляція ВАКС стягнула з Микитася 30 млн грн застави в дохід держави

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) скасувала рішення першої інстанції і стягнула в дохід держави 30 млн грн застави з екс-нардепа Максима Микитася, а також призначила йому нову заставу в розмірі 100 млн грн, повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК ) в середу.

"Апеляційна палата вирішила не стягувати всі 80 млн грн застави з Микитася, як раніше постановила перша інстанція ВАКС, обмежившись 30 млн. Але розмір нової застави збільшили до 100 млн грн, тому тепер Микитась повинен сплатити ще 50 млн. Це рішення остаточне і оскарженню не підлягає. Внести кошти підозрюваний повинен протягом п'яти днів, інакше йому загрожує тримання під вартою", - йдеться в оприлюдненому в середу ввечері повідомленні.

Прокурор встановив, що Микитась порушив умови запобіжного заходу, за що законом передбачено стягнення суми застави в дохід держави. Екс-нардеп провів неформальну нараду, на якій були присутні двоє інших підозрюваних у справі. Йдеться про гендиректора "Укрбуду" Олега Майбороди та його заступника Сергія Якусевича, спілкуватися з якими Микитасю заборонив суд.

"Тому суддя ВАКС Андрій Бицюк 3 квітня задовольнив клопотання прокурорів повністю і постановив стягнути всю суму застави. Він одночасно призначив екс-нардепу нову заставу - вже в 100 млн грн. Сьогодні Апеляційна палата дещо змінила це рішення", - підсумували в ЦПК.

Микитася підозрюють в організації схеми з заволодіння 82 млн грн на махінаціях з квартирами для Національної гвардії. Замість квартир і паркомісць на Печерську в Києві, Нацгвардія і "Укрбуд" обміняли для військовослужбовців квартири на околиці Києва.

У кінці жовтня суд обрав екс-нардепу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою розміром 80 млн, у разі внесення якої він був зобов'язаний зокрема не спілкуватися з іншими фігурантами справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА