20:43 29.04.2020

Офіс генпрокурора активізував розслідування про розкрадання на підприємствах космічної галузі

2 хв читати

В Офісі генерального прокурора в середу, 29 квітня, відбулася нарада з керівництвом Державного космічного агентства за участю народних депутатів і представників Державного бюро розслідувань, під час якої було обговорено стан досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно підприємств космічної галузі.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, представники агентства наголосили на необхідності активізації розслідувань стосовно трьох підприємств зі сфери їх управління.

"Зокрема, за фактом реалізації за заниженою ціною активів виробничого об’єднання "Київський радіозавод" під час проведення процедури банкрутства. Також щодо заводу "Арсенал", якому було завдано шкоди на суму понад 1 млрд грн унаслідок виведення у приватну власність об’єктів та реалізації майна через податкову заставу. А ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" очікує виконання судового рішення щодо повернення страхових платежів, якими були застраховані українсько-бразильскі проекти запуску ракет", - ідеться в повідомленні.

За словами генерального прокурора Ірини Венедіктової, підприємствам космічної галузі було завдано значної шкоди: встановлено факти розтрати цілих майнових комплексів, за заниженими цінами реалізовувалися активи, виводилися в приватну власність землі.

"Винні в розкраданнях стратегічних підприємств повинні нарешті понести відповідальність. Ми дали доручення вивчити матеріали всіх цих кримінальних проваджень та активізувати розслідування", - заявила Венедіктова.

Зазначається, що Офіс генпрокурора також перевірить законність рішень про закриття окремих кримінальних проваджень, що стосуються зловживань на підприємствах сфери управління Державного космічного агентства, й активізує позовну роботу та заходи представницького характеру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА