21:29 29.04.2020

Завдяки поставкам медзасобів з Китаю лікарі захищені на чотири тижні вперед - заступник голови ОП

2 хв читати
Завдяки поставкам медзасобів з Китаю лікарі захищені на чотири тижні вперед - заступник голови ОП

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що протягом квітня держава забезпечила доставку в Україну 1,3 млн спеціальних респіраторів, понад 200 тис. одноразових костюмів, а також 250 тис. ПЛР-тестів з Китаю і Кореї.

"Ми пройшли кризовий етап. Лікарі зараз захищені на чотири тижні вперед. Є поодинокі відео. Але це - не через те, що не поставляється продукція. Можливо, є якась внутрішньологістична проблема в Україні. Але ми привезли і забезпечили всіх лікарів. Ми пройшли цю кризу - це було нашим основним завданням", - розповів він в ефірі телеканалу ZIK у середу, повідомляє прес-служба ОП.

Тимошенко зазначив, що на першому етапі Україна законтрактувала доставку з Китаю необхідних засобів захисту для лікарів, але це були одноразові поставки, чого було недостатньо. Тому згодом був налагоджений так званий повітряний міст, що дозволило завозити медичні засоби на постійній основі.

Він пояснив, що перший такий вантаж - гуманітарна допомога для України, яка закуповувалася на кошти українського бізнесу зі спеціальних фондів. Другий вид - засоби захисту, які купував бізнес як гуманітарну допомогу для регіонів свого базування.

Третій вид - товар, який поставляли за комерційними запитами, зокрема, від аптечних мереж і рітейлерів. Тимошенко зазначив, що в цьому випадку держава перенаправляє запити в авіакомпанії, з якими бізнес мав комерційні відносини. При цьому одним із прохань держави до авіакомпаній стало надання бізнесу максимально низької вартості перевезення, щоб наповнити ринок масками.

"Згадайте, скільки місяць тому коштували маски - 20-25 грн. Сьогодні ціна - від 8 до 11 грн за маску. Ціна зменшилась удвічі. Чому? Тому що ми дали можливість швидко, активно наповнювати ринок. Він наповнився - ціна почала падати", - пояснив заступник голови ОП.

Крім того, Тимошенко підкреслив, що за місяць держава запустила вітчизняне виробництво багаторазових костюмів і налагодила виготовлення українських ПЛР-тестів. Зараз вже відвантажено 600 тис. таких тестів, ще планується відвантажити 1,4 млн одиниць.

Тимошенко зазначив, що в подальшому необхідні засоби будуть закуповуватися вже структурами Міністерства охорони здоров'я і поставлятися для наповнення резервів. Це необхідно на випадок виникнення чергового спалаху зараження населення інфекційною хворобою.

Також він зазначив, що на початку кризи існувала логістична проблема з централізованою доставкою медичних товарів в регіони України. Зараз система налаштована, що дозволяє після прибуття літака через півдня направити весь вантаж одночасно в різні регіони України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА