07:26 30.04.2020

США продовжують уважно стежити за внутрішньою ситуацією в Північній Кореї

2 хв читати
США продовжують уважно стежити за внутрішньою ситуацією в Північній Кореї

На тлі інтенсивних спекуляцій про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин серйозно хворий, Сполучені Штати продовжують стежити за тим, що відбувається всередині Північної Кореї, заявив держсекретар Майк Помпео.

"Ми його (Кім Чен Ина - ІФ) не бачили. Сьогодні у нас немає жодної інформації, яку можна було б повідомити. Ми уважно стежимо за всім процесом, відстежуючи те, що відбувається не тільки навколо самого голови Кіма, але і в більш широкому сенсі всередині Північної Кореї", - сказав дипломат в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Він зазначив, що, на його думку, влада КНДР приховує реальний стан справ у країні з поширенням коронавірусу, наполягаючи, що у них немає підтверджених випадків захворювання COVID-19.

"Існує реальний ризик того, що в Північній Кореї буде голод, нестача продовольства. Ми уважно стежимо за кожною з цих речей, тому що вони надають реального впливу нашій місії - денуклеаризації Північної Кореї в кінцевому підсумку", - заявив Помпео.

Напередодні на брифінгу він також сказав, що адміністрація США вважає важливим продовжувати зусилля, спрямовані на вирішення ядерної проблеми КНДР, не відволікаючись на чутки про стан здоров'я Кім Чен Ина.

"Ми сподіваємося, що зможемо знайти шлях до переговорів, під час яких вийдемо на рішення проблеми", - сказав держсекретар.

Він додав: "Незалежно від того, яка інформація з'являється (про Кім Чен Ина - ІФ), наше завдання залишається незмінним".

Кім Чен Ин з 11 квітня не з'являвся на публіці. В результаті низка ЗМІ припускають, що він може бути важко хворий або взагалі помер.

Водночас, південнокорейська влада продовжує стверджувати, що Кім Чен Ин управляє країною в нормальному режимі і чутки про його хворобу не відповідають дійсності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА