07:36 30.04.2020

Моніторингова місія ООН: Необхідні невідкладні заходи для запобігання поширенню COVID-19 у пенітенціарних установах України

2 хв читати
Моніторингова місія ООН: Необхідні невідкладні заходи для запобігання поширенню COVID-19 у пенітенціарних установах України

Голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер закликає уряд України, вжити заходів для захисту осіб, які утримуються під вартою у зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19.

"Я дуже стурбована тим, що в пенітенціарних установах в Чернівцях і Кропивницькому зафіксовані випадки зараження COVID-19. Існує нагальна необхідність посилити заходи, що вживаються в місцях утримання під вартою, оскільки COVID-19 може швидко поширюватися в установах, де люди перебувають у тісному контакті один з одним", - заявила Богнер.

Голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні зазначила, що українським урядом прийнято план реагування на пандемію для запобігання потрапляння і поширення COVID-19 у місцях утримання під вартою, але викликають занепокоєння терміни його реалізації.

"Я закликаю Міністерство юстиції та Міністерство охорони здоров'я посилити реагування на COVID-19 в пенітенціарній системі України, зокрема шляхом вдосконалення скринінгу співробітників і затриманих осіб, які прибувають, а також дотримання соціального дистанціювання, надання дезінфікуючих засобів і застосування інших заходів для того, щоб зупинити поширення вірусу. Я також закликаю донорів допомогти забезпечити пенітенціарні установи засобами", - заявила Богнер.

"Я хотіла б відзначити активну роль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в запобіганні COVID-19 у пенітенціарній системі, і закликаю її офіс продовжувати приділяти увагу дотриманню прав осіб, які утримуються під вартою", - підсумувала Богнер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА