18:15 30.04.2020

У Дніпрі з 30 квітня стартує поетапне ослаблення карантинних обмежень - Філатов

2 хв читати
У Дніпрі з 30 квітня стартує поетапне ослаблення карантинних обмежень - Філатов

У Дніпрі з четверга, 30 квітня, відновлює роботу низка підприємств, що надають послуги населенню, повідомив міський голова Борис Філатов.

"Відсьогодні, за рішенням спеціальної комісії, в місті будуть відкриті не лише аптеки, супермаркети, бакалії, магазини з технікою, АЗС і банки, а також хімчистки, СТО, майстерні з ремонту різного устаткування. Кав'ярні та ресторани зможуть працювати як із адресною доставкою, так і з послугою take away. Тобто без допуску гостей до зали", - написав він у Facebook у четвер.

Він наголосив, що таке рішення стало можливим завдяки контрольованій епідеміологічній ситуації в місті.

"Сьогодні в Дніпрі ми контролюємо ситуацію з епідемією. Наразі кількість хворих для мільйонного міста справді мінімальна. Її неможливо порівнювати з показниками міст, наприклад, у Чернівецькій області, де стався основний спалах. ... Далі ми сподіваємося на свідомість, відповідальність і дисципліну кожного з вас, шановні земляки", - заявив він.

Філатов уточнив, що вимоги до наявності масок, рукавичок і антисептиків зберігаються.

Також у місті планують відкрити для відвідування зелені зони, заявив мер.

"На відміну від інших країн, де місцевому самоврядуванню надано можливість встановлювати свої правила - залежно від епідеміологічної ситуації, у нас це відбувається централізовано - в усій країні. Тому єдине, що ми могли зробити, - це проаналізувати постанови та рекомендації Кабінету Міністрів і відкрити вам можливості, які не заборонено", - пояснив він.

"У місті є близько сотні зелених зон, бульварних частин вулиць, які не підпадають під заборону відвідування. Давайте чесно: що не заборонене, те дозволене. Тому в понеділок, 4 травня, всі вони будуть доступні для прогулянок. Зокрема й ділянки вулиць набережних Січеславської, Перемоги, Заводської, бульвару Слави та інших. Повний список ви можете побачити на нашій інтерактивній карті", - заявив Філатов.

Заборона на масові збори, розпивання спиртних напоїв і шашлики зберігається.

"Навіть в умовах поетапного ослаблення карантину за дотриманням правил безпеки стежитимуть патрулі. Ще раз, почуйте мене: поліція вам не ворог. Вони стежать за порядком заради вашої безпеки. Тому, будь ласка, дотримуйтеся їхніх вимог - не збирайтеся в компанії, будьте в масках і поводьтеся пристойно", - наполягає Філатов.

Надалі, з 12 травня, планується відновити роботу невеликих непродовольчих магазинів, ательє, ремонтів взуття, адвокатських і нотаріальних бюро - також із дотриманням санітарних правил і використанням засобів індивідуального захисту і співробітниками, і відвідувачами.

Як повідомлялося, станом на ранок 30 квітня в Дніпропетровській області підтверджено 347 випадків Covid-19 (23 одужали), зокрема 24 нові за добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА