18:50 30.04.2020

70% українців готові до продовження карантину ще на місяць і більше, а 59% згодні його дотримуватися необмежений час

2 хв читати
70% українців готові до продовження карантину ще на місяць і більше, а 59% згодні його дотримуватися необмежений час

 Переважна більшість населення України готова до продовження карантину, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 22-31 квітня.

Під час дослідження респондентам ставили запитання: "Зараз неможливо передбачити, як зростатиме кількість хворих. Можливо, уряду доведеться продовжувати карантин. Протягом якого терміну Ви зможете дотримуватися карантинних заходів?"

79% респондентів заявили, що готові до продовження карантину на термін до місяця, 70% - на термін до двох місяців, 65% - на термін до трьох місяців, а 59% згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно.

При цьому 15% опитаних заявили, що наразі не дотримуються карантину, зокрема, 11% респондентів відповіли, що не дотримуються карантину, оскільки працюють, а 4% - тому що вважають упроваджені вимоги надмірними.

При цьому жінки дещо більше за чоловіків (60% проти 57%) згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно, а 12% чоловіків відповіли, що готові бути на карантині не більше місяця (серед жінок таку відповідь дали 9%). За іншими параметрами різниця між статями незначна.

Найбільше тих, хто готовий бути на карантині стільки, скільки потрібно, серед старшої категорії населення, від 60 років і старше (73%), найменше - серед молоді, 18-39 років (53%). Молодь (18-39) трохи більше за інші категорії не дотримується вимог карантину, оскільки вважає їх надмірними (7%). Найбільше тих, хто не дотримується карантину, оскільки змушений працювати не вдома, в категорії 40-59 років (16%), найменше серед старшої категорії (4%).

Менше тих, хто готовий бути на карантині стільки, скільки потрібно, серед людей із початковою освітою (47%). При цьому більшість тих, хто не дотримується карантину через роботу не вдома, знову-таки серед людей із початковою освітою (14%). Більшість тих, хто не дотримується карантину через надмірні вимоги, також серед людей із початковою освітою (14%), в інших категоріях таких відповідей значно менше: вища освіта - 4%, середня - 3%, середня спеціальна - 2%.

У регіональному розрізі особливих розбіжностей під час дослідження не виявлено.

У ході дослідження методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 2 024 респондентів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) всіх підконтрольних уряду регіонів України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників, близьких до 50%, 2,1% - для показників, близьких до 25%, 1,4% - для показників, близьких до 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА