20:33 30.04.2020

"Епіцентр К" оплатив авіарейс "Мрії" з Китаю, частина вантажа буде передана до лікарень як гуманітарна допомога - заява

3 хв читати
"Епіцентр К" оплатив авіарейс "Мрії" з Китаю, частина вантажа буде передана до лікарень як гуманітарна допомога - заява

Компанія "Епіцентр К" (Київ), що розвиває в Україні мережу однойменних торговельних центрів, підтвердила факт оплати авіарейсу літака Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Антонов", який 23 квітня доставив із Китаю засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) для лікарів, і заявила про передачу частини їх до лікарень України.

"З початку поширення коронавірусної інфекції компанія "Епіцентр" відгукнулася на ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення закладів охорони здоров'я необхідними ЗІЗ та обладнанням для боротьби з СОVID-19. У межах цієї співпраці національна мережа ТЦ "Епіцентр" оплатила авіарейс із Китаю, який здійснював літак Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Антонов", - йдеться в заяві компанії в четвер.

У межах загального вантажу "Епіцентр" з гуманітарною метою закупив для передачі в лікарні України 2 млн медичних масок, 75 тис. захисних костюмів, 30 тис. спеціальних окулярів. Усі ці ЗІЗ буде передано в обласні та міські департаменти охорони здоров'я для подальшого постачання в лікарні.

З моменту прильоту "Мрії" всім обласним державним адміністраціям і регіональним благодійним фондам були розіслані листи з проханням повідомити про потреби в засобах захисту. Частину вантажу вже передано до Хмельницької області, усі інші запити акумульовані й опрацьовані, і з 1 травня розпочинається доставка медичних масок, костюмів і окулярів до областей України, йдеться в заяві.

"Усі знають, що зараз у всьому світі неймовірна конкуренція за медичні товари. Ціною великих зусиль, використавши багаторічні контакти з виробниками та постачальниками в Китаї, компанії вдалося закупити цей вантаж для України. Після складних переговорів досягнуто домовленостей з ДП "Антонов" на доставку вантажу попри величезний список очікування на літак "Мрія", - наведено в повідомленні слова генерального директора ТОВ "Епіцентр К" Петра Михайлишина.

При цьому він зазначив, що частина вантажу дійсно призначалася для продажу в мережі "Епіцентр". "Ми - комерційна структура, яка заснована на принципах великих світових компаній, і працюємо, щоб забезпечити українців товарами першої необхідності", - наголосив він.

При цьому в заяві наголошується, що "Епіцентр" ухвалив рішення не озвучувати участь у фінансуванні рейсу. "Прибуття такого рейсу - це подія національного масштабу, яку має коментувати президент, як це було, наприклад, у сусідній Польщі, де подібний вантаж разом із главою держави зустрічала вся країна. Медичні товари, привезені з Китаю, потрібні для українців. Наше завдання – врятувати людей і захистити медиків, немає різниці, яка форма власності вантажу, призначеного для здійснення цієї місії", - сказав гендиректор компанії.

У компанії зазначили, що вантаж оформлений зі звільненням від сплати ввізного мита і ПДВ згідно з новими змінами до законодавства.

У листі також наголошується, що "Епіцентр" готовий надати фінансовий звіт про оплату рейсу авіакомпанії "Антонов".

У компанії також нагадали, що з початку поширення коронавірусної інфекції в Україні "Епіцентр" узяв на себе соціальну місію - забезпечити населення України засобами захисту і дезінфекції. У компанії було сформовано оперативний штаб, який виділив 150 млн грн на боротьбу з епідемією. Штаб також провів переговори з усіма виробниками і постачальниками товарів для захисту та дезінфекції і в Україні, і за кордоном, уклавши довгострокові договори на постачання цієї продукції. "З початку пандемії було організовано вже 15 постачань засобів захисту і дезінфекції літаками з Китаю. Ці постачання систематичні, відповідно, такі товари, як маски, респіратори, захисні костюми, постійно в наявності в мережі "Епіцентр". Крім того, з березня компанія має значні обсяги згаданих товарів на логістичних складах", - наголошується в заяві.

До кінця травня у разі потреби "Епіцентр", згідно з укладеними договорами, готовий забезпечити понад 50 млн масок, 200 тис. комбінезонів, більше ніж 300 тис. окулярів, 3 млн респіраторів, 200 тонн антисептиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА