09:00 01.05.2020

Учасникам злочинної схеми постачання комплектуючих до військової техніки, що ухилились від сплати податків майже на 50 млн грн, повідомили про підозру

2 хв читати
Учасникам злочинної схеми постачання комплектуючих до військової техніки, що ухилились від сплати податків майже на 50 млн грн, повідомили про підозру

Чотирьом підозрюваним у злочинній схемі постачання комплектуючих для військової техніки на державні підприємства Державного концерну "Укроборонпром", повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків на суму майже 50 млн грн, повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"При узгодженні прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків на суму 49,342 млн гривень і легалізації цих коштів 4 особам, серед яких 2 фактичних керівники ТОВ "Оптимумспецдеталь", колишній директор цього товариства і бухгалтер", - йдеться в повідомленні на сайті САП.

В інформації зазначається, що під час досудового розслідування встановлено, що в 2015 році двоє осіб, які фактично здійснювали управління товариством "Оптимумспецдеталь", розробили злочинну схему постачання комплектуючих для військової техніки на державні підприємства ДК "Укроборонпром" з ухиленням від сплати податків від таких операцій.

"До реалізації злочинної схеми особи за грошову винагороду залучили одного чоловіка, якого призначили на посаду директора товариства і бухгалтера, хоча жодних спеціальних знань у нього не було", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що фактичне здійснення бухгалтерської діяльності підприємства було покладено на ще одну учасницю злочинної схеми - бухгалтерку одного з підконтрольних організаторам схеми підприємств.

Згідно з погодженою схемою, організатори забезпечували оформлення договорів на поставку товарів до підприємств Концерну. Ці товари не мали легального джерела походження - ні реально, ні документально не були придбані товариством "Оптимумспецдеталь".

"Для приховування цього факту були створені фіктивні підприємства, які маскували реальне походження комплектуючих і створювали формальне законне джерело походження цих товарів", - підкреслили в САП.

Так, шляхом відображення в податковому обліку безтоварних операцій з суб'єктами господарювання, формували податковий кредит і підвищували собівартість товарів, які фактично були придбані на безоплатній основі. Отримані з операцій безготівкові кошти в подальшому переводилися в готівку, але податки на додану вартість і прибуток не сплачувались.

"Таким чином, за 2015 - 2018 роки суспільство ухилилося від сплати податків на загальну суму 49,342 млн грн", - резюмували в прокуратурі.

Учасникам злочинної схеми інкримінується організація і скоєння особливо тяжких злочинів, передбачених ч.3 ст.212 та ч.3 ст.209 КК України.

Слідство триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА