09:06 01.05.2020

"Укравтодор" і дорожні компанії в присутності Зеленського підписали меморандум про захист прав працівників і створення нових робочих місць

2 хв читати
"Укравтодор" і дорожні компанії в присутності Зеленського підписали меморандум про захист прав працівників і створення нових робочих місць

Державне агентство автомобільних доріг ("Укравтодор") і учасники ринку підписали Меморандум про захист прав працівників дорожнього господарства і створення нових робочих місць у присутності президента України Володимира Зеленського.

"Меморандум передбачає офіційне працевлаштування всіх працівників компаній дорожньої галузі, забезпечення медичного страхування для всіх працівників, закріплення мінімальної заробітної плати для дорожніх спеціальностей на рівні 9 тис. 670 грн на місяць", - повідомляє в четвер прес-служба глави держави.

Зеленський зазначив, що вважає дуже правильним забезпечення мінімальної заробітної плати і медстрахування для всіх людей, які будуватимуть дороги в Україні. "Це зробить сферу будівництва доріг більш привабливою для працівників. Людям не потрібно буде їхати за кордон у пошуках роботи", - вважає він.

За прогнозами "Укравтодору", для виконання амбітного плану з оновлення більше 4 тис. км державних доріг у 2020 році дорожня галузь повинна додатково залучити понад 38 тис. дорожніх фахівців. Ще близько 120 тис. робочих місць буде створено в супутніх галузях: на ринку проектних та інжинірингових послуг, матеріального виробництва та обслуговування. Також очікується зростання зайнятості в сфері придорожньої інфраструктури.

Глава "Укравтодору" Олександр Кубраков зазначив, що вже сьогодні в дорожній галузі середня заробітна плата становить 16-17 тис. грн. "Я думаю, що це правильний тренд, і до кінця року ще більше компаній перетнуть цю межу із зарплат своїх робітників. Тоді Україна стане більш конкурентоспроможною в порівнянні з сусідніми країнами. Фахівцям цих професій просто не буде сенсу їхати в інші країни", - підкреслив він.

Кубраков також повідомив, що з 1 травня стартує онлайн-проект "Дороги та робота", який буде інформувати про актуальні вакансії в дорожній галузі і можливості розвитку.

Заступник керівника Офісу президента України Юлія Ковалів зазначила, що Державна податкова служба буде щомісяця моніторити виконання меморандуму усіма учасниками, перш за все, щодо зайнятості та рівня заробітних плат, а також сплати всіх податків.

"З підписанням цього меморандуму сподіваємося, що ми зможемо щомісяця показувати нові робочі місця з білою високою зарплатою і сплату податків компаніями", - сказала вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА