12:14 01.05.2020

Аваков пригрозив меру Черкас жорстким реагуванням на рішення виконкому про ослаблення карантину

2 хв читати
Аваков пригрозив меру Черкас жорстким реагуванням на рішення виконкому про ослаблення карантину

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що ухвалене виконкомом міської ради Черкас рішення про ослаблення карантинних обмежень у місті з 1 травня є ризиком для здоров'я і життя людей, і на нього буде вжито заходів реагування.

"Пане міський голово Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!" - написав Аваков у своєму мікроблозі у Twitter у п'ятницю.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу вранці у п'ятницю заявив, що рішення Черкаської міськради відкрити з 1 травня магазини та заклади громадського харчування може нівелювати всю роботу з боротьби з поширенням коронавірусної інфекції за півтора місяця та "призвести до катастрофічних наслідків". "Діям міської влади дадуть відповідну оцінку, зокрема і правоохоронні органи", - сказав він.

Після цього сектор комунікації поліції Черкаської області повідомив про відкриття кримінального провадження за фактом ухвалення рішення про послаблення карантинних обмежень у місті за ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголосили, що це рішення виконкому суперечить постанові Кабінету міністрів України від 11 березня 2020 року №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", але виконавчий комітет відмовився його скасувати. "Керівництво міської ради зухвало ігнорує вимоги уряду України та свідомо в період пандемії наражає на небезпеку городян і жителів області. Й це при тому, що в Черкаській області зафіксовано 296 випадків захворювання коронавірусом (6 - за добу), з них 112 - у місті Черкаси, дев'ятеро людей загинули (одна - за минулу добу)..

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА