11:30 02.05.2020

Степанов: МОЗ проконтролює, щоб лікарям, які працювали з пацієнтами з Covid-19, за березень було виплачено 300% зарплати

1 хв читати
Степанов: МОЗ проконтролює, щоб лікарям, які працювали з пацієнтами з Covid-19, за березень було виплачено 300% зарплати

Міністерство охорони здоров'я проконтролює, щоб на місцях всім медикам, які працювали з пацієнтами з Covid-19, було виплачено 300% зарплати за березень, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Я вже направив листи головам ОДА, щоб вони відзвітували в розрізі кожного медзакладу і кожного конкретного медпрацівника, який працював із пацієнтами з Covid-19, які суми і як їх було виплачено. Надходить велика кількість скарг стосовно невиплати, насамперед йдеться про виплату зарплати за березень", - сказав він на брифінгу в суботу.

Степанов наголосив, що всі обіцяні кошти без винятку у розмірі 300% було перераховано на місця.

"Ми отримуємо сигнали, що ці виплати не було зроблено в повному обсязі з вини або місцевих органів влади, або головних лікарів лікарень, які почали маніпулювати, враховувати якісь погодинні (виплати - ІФ), або ще якісь", - сказав він.

За словами Степанова, на початок квітня в Україні було зареєстровано близько 440 пацієнтів з Covid-19.

Степанов також повідомив, що Національна служба здоров'я України (НСЗУ) готова укладати контракти з медзакладами щодо пакета медпослуг лікування Covid-19.

"НСЗУ доповідає, що готова до укладення контрактів. На початок травня всі кошти за квітневими розрахунками буде виплачено. Затверджені тарифи охоплюють винагороду медпрацівникам до 300% і забезпечення пацієнтів лікарськими засобами і медвиробами в повному обсязі", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА